Wereldhavendagen het hele jaar door

Met de presentatie van het programma van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival begint vandaag 1 mei de 2012-editie van de Wereldhavendagen.

Een volledig nieuwe aanpak moet van de Wereldhavendagen het belangrijkste culturele evenement van Rotterdam maken; een festival dat zich diverse malen gedurende het gehele jaar in stad en haven manifesteert. Het Havenbedrijf en de Koninklijke Marine hebben zich tot 2016 verbonden aan het van oudsher driedaagse evenement. De meerjarige verbintenis maakt het mogelijk voor de stichting Wereldhavendagen om ruim van te voren thema’s te bepalen en interessante (inter)nationale partners te binden aan het belangrijkste evenement voor de grootste haven van Europa. Tot nu toe bepaalden de hoofdsponsors per jaar of ze het evenement zouden ondersteunen.

2012 zal een overgangsjaar worden voor de stichting Wereldhavendagen. Het thema van deze 35ste editie is ‘Er zit muziek in de haven’. Vandaar dus het samenwerkingsverband met het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival op de festivalzaterdag 8 september. De stichting zoekt ook toenadering tot andere Rotterdamse muziekfestivals. De organisatie wil de komende maanden op diverse plaatsen in stad en haven ‘havenconcerten in de zomer’organiseren. Met het optreden vanmiddag van Luiz Márquez op de RDM Campus – vanwege de presentatie van het programma van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival – begint dus in wezen de Wereldhavendagen van 2012.

Meer… Port of Rotterdam