Aantal openstaande vacatures bereikt opnieuw record

De krapte op de arbeidsmarkt blijft verder toenemen. Eind vorig jaar werd opnieuw een recordhoogte bereikt, meldt het Centraal Bureau van de Statistiek. In het vierde kwartaal steeg het aantal openstaande vacatures naar een recordaantal van 264.000. Het vinden van personeel wordt steeds moeilijker, ervaart ook de maritieme, offshore en energie sector. Deze krapte heeft serieuze gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Foto, Clair Ridge Production - BP
Foto, Clair Ridge Production – BP

De krapte heeft vooral te maken met de dalende werkeloosheid. In het laatste kwartaal van 2018 daalde de werkeloosheid naar 3,6 procent. Even laag als vlak voor de crisis in 2008. Bedrijven ondervinden steeds vaker gevolgen van personeelstekorten, maar maken zich vooral zorgen over de toekomst.

Aantrekkelijke werkgever

De Nederlandse maritieme, offshore en energie sector staat wereldwijd bekend om haar kwaliteit en vele innovaties. Om deze positie te behouden zijn er op elk niveau (young) professionals nodig: van werktuigbouwkundigen, engineers, monteurs tot stuurmannen, operators en projectmanagers. De energietransitie en digitalisering maken dat organisaties anders ingericht moeten worden om klaar te zijn voor te toekomst. Hiervoor is het belangrijk de maritieme, offshore en energie industrie (en de bedrijven daarbinnen) als aantrekkelijke sector te presenteren om zo (young) professionals aan je te binden.

Werkzoekenden informeren en inspireren

Daarom wordt op 23 mei voor het dertiende jaar op rij het Navingo Career Event georganiseerd, voorheen het Maritime & Offshore Career Event (MOCE). Voor het eerst in de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods, een inspirerende locatie midden in de sector. “Op deze nieuwe locatie willen we samen met de sector latent en actief werkzoekenden van binnen en buiten de sector informeren en inspireren over de carrièremogelijkheden die deze trotse sector te bieden heeft”, aldus Anne Visser, Business Unit Manager Career bij Navingo BV, de organisatie achter het event. Het Navingo Career Event is met een uitgebreid inhoudelijk programma met thema’s als autonoom varen, de energietransitie en de kansen van software meer dan alleen een informele ontmoetingsplek tussen actief en latent werkzoekenden en bedrijven uit de sector.

Navingo Career Event

Ook deelnemen aan het Navingo Career Event op 23 mei 2019 en bezoekers laten zien wat uw bedrijf en de sector als werkgever te bieden heeft? Lees meer over de mogelijkheden.