ABB neemt Spirit IT over en versterkt zijn aanbod meetproducten

Door innovatieve computers en software voor het debietbeheer van aardolie en vloeibare gassen in zijn productaanbod op te nemen, verstevigt ABB zijn positie op de markt voor meet- en regeltoepassingen bij olie- en gastransfers tussen operatoren.

ABB, een internationale leider op het vlak van stroomvoorziening en automatisering, maakte vandaag bekend dat het een akkoord bereikt heeft om Spirit IT uit Eindhoven over te nemen. ABB breidt op die manier zijn aanbod meetproducten uit met een nieuwe reeks van krachtige computers voor debietbeheer, SCADA en transferoplossingen.

Spirit IT ontwerpt en verkoopt meet- en controleoplossingen voor debietbeheer die in olie- en gastoepassingen gebruikt worden. Zijn computers en software voor debietbeheer werken erg nauwkeurig zodat ze zich bijzonder goed lenen om automatisering-, transport- en transferoplossingen in te voeren.

De werknemers van Spirit IT zullen deel uitmaken van de internationale eenheid Measurement Products binnen de afdeling Process Automation van ABB. Precieze gegevens over de overeenkomst worden niet vrijgegeven, maar verwacht wordt dat de transactie in het vierde kwartaal van 2014 afgerond wordt.

“De opname van de producten van Spirit IT in het aanbod Measurement Products van ABB stelt ons in staat om een meer complete automatiseringsoplossing voor het beheer van vloeistof- en gasdebieten aan te bieden,” zei Veli-Matti Reinikkala, de directeur van de afdeling Process Automation van ABB. “Het productaanbod van Spirit IT breidt de productlijn voor gasmeting en -automatisering van ABB uit met producten voor debietmeting. Het gecombineerde aanbod houdt een volledige expertise en een stevige marktpositie voor onze klanten in en biedt nieuwe groeimogelijkheden in het olie- en gassegment.”

De bedrijfseenheid Measurement Products van ABB (www.abb.com/measurement) is een van de belangrijkste producenten en leveranciers ter wereld van instrumenten en analysemateriaal. Met duizenden experts in de hele wereld en met zijn hoogwaardige technologie spant ABB zich in om metingen voor zijn klanten eenvoudig te maken.

“Via ABB zal de technologie voor debietbeheer die Spirit IT ontwikkeld heeft, een plaats veroveren in een groter aantal toepassingen op de internationale markt,” zei Harry Kok, voorzitter van Spirit IT. “Deze overname helpt Spirit IT niet alleen om zijn productaanbod uit te breiden en nieuwe kansen aan te boren, maar geeft onze medewerkers ook een unieke kans om in een grote, internationale organisatie carrière te maken.”

Meer… ABB