PureBallast van Alfa Laval heeft US Coast Guard goedkeuring

Alfa Laval heeft in eind december 2016 de US Coast Guard (USCG) typegoedkeuring gekregen voor de 3e generatie van zijn ballastwaterbehandelingssysteem, PureBallast. De goedkeuring stelt scheepseigenaren die ballastwater lozen in de wateren van de V.S., in staat een juiste keuze te maken ten aanzien van de behandelingstechnologie.

“Met zowel USCG en IMO typegoedkeuringen als ondersteuning van de beste biologische ontsmettingsprestaties in de markt, kunnen reders echt vertrouwen hebben in hun keuze voor PureBallast,” zegt Anders Lindmark, General Manager, Business Centre PureBallast. “Alfa Laval is er trots op in de voorhoede te zijn van de behandeling van ballastwater wereldwijd.”

De USCG baseerde haar goedkeuring van PureBallast op CMFDA / FDA testen uitgevoerd bij DHI in Denemarken. Deze testen werden uitgevoerd met dezelfde hardware, stroomverbruik en capaciteit als de reeds IMO-gecertificeerde versie van de PureBallast 3 reeks. Buiten de Verenigde Staten, waar PureBallast is goedgekeurd met behulp van de MPN-methode, zal het USCG-gecertificeerde systeem werken in de IMOmodus en in staat zijn om water te behandelen met een UV-transmissie van slechts 42%.

Alfa Laval is tevens voorbereid op de toegenomen vraag als gevolg van de ratificatie van de IMO Ballast Water Management Convention. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 1.200 systemen verkocht met inbegrip van honderden systemen die geïnstalleerd werden als retrofits. Alfa Laval zegt de kennis in huis te hebben om het project management en de productiecapaciteit de komende retrofit golf in goede banen te leiden.