Alternatief voor crew vervoer per helikopter in offshore

Damen Shipyards Group en Ampelmann hebben door samen te werken een nieuwe manier van crew transfer ontwikkeld. Veilig, kostenbesparend en efficiënt. Door het L-Type-Systeem van Ampelmann aan boord van een Damen Fast Crew Supplier (FCS) 5009 te zetten is vervoer van personeel per helikopter of swing-roping niet meer nodig. Zo is de overdracht tijdens slecht weer ook mogelijk.

Volgens Gerbrand Marbus, Business Development bij Ampelmann, zijn klanten niet alleen geïnteresseerd in ‘gang-way’, maar zijn ze op zoek naar geïntegreerde oplossing op het schip en dat is wat Ampelmann samen met Damen heeft gemaakt.

Het L-type is het kleinste systeem van Ampelmann en ideaal voor kleinere bemanning schepen variërend van 30-50 meter zonder DP. Het model combineert een veilige en efficiënte overdracht bij een gemiddelde golfhoogte van 1,5 meter. Deze kenmerken leken goed te passen bij de Damen FCS 5009. Samen voerden Damen en Ampelmann onderzoek en testen uit om te zien of de twee inderdaad goed op elkaar waren afgestemd.

“Voordat we zijn gaan testen hebben we veel onderzoek gedaan en het bleek dat de FCS-5009 en het L-type systeem perfect bij elkaar pasten, legt David Stibbe, Business Development Manager bij Damen, uit. “Eenmaal op het water hebben we uitvoerig getest en we kunnen nu aantonen hoe goed het systeem en schip samenwerken. De resultaten waren indrukwekkend.”