Robin van Woerden en Rob Kramer

Atlas Professionals levert centrale walbewaking aan Marinebasis den Helder

De Nederlandse marine gaat de centrale walbewaking (CWB) op de Marinebasis Den Helder voor de komende 6 jaar volledig uitbesteden bij Atlas Professionals. Op 29 oktober bezegelde Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer de samenwerking met detacheerder Atlas Professionals.

Robin van Woerden en Rob Kramer
Robin van Woerden en Rob Kramer
Robin van Woerden, commercieel manager bij Atlas en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer tijdens het ondertekenen van het contract.

“Technisch personeel is schaars en de marine wil de wachtbelasting van het varend personeel terugdringen. Daarom is ervoor gekozen om de centrale walbewaking uit te besteden aan Atlas Professionals als civiele dienstverlener. Naast het leveren van personeel zal Atlas na de intensieve samenwerking met en opleiding van de Marine tijdens een transitieperiode ook de coördinatie volledig op zich nemen,” aldus Robin van Woerden, Commercieel Manager bij Atlas Professionals.

Tussen de bekende marineblauwe uniformen lopen straks burgers rond met het Atlas Professionals logo op hun kleding. Deze 33 centralisten, storingsmonteurs en veiligheidsmedewerkers gaan alle binnenliggende schepen technisch bewaken. Vanuit de Centrale Locatie wordt de coördinatie uitgevoerd voor de afhandeling van alarmen en calamiteiten van alle vaartuigen, die zijn aangesloten op de CWB.

Lokale werkgelegenheid

Atlas gaat 33 mensen leveren in drie typen functionarissen in Den Helder: een centralist (MBO-2), een storingsmonteur (technische MBO-4) en een veiligheidsmedewerker (VMBO). “Het zijn hele gave banen met mooi toekomstperspectief die dankzij dit burgerinitiatief beschikbaar komen voor mensen uit Den Helder en omgeving. We zien al veel interesse en kijken ernaar uit een mooie samenwerking op te bouwen met de Marine,” zegt Tony Verschoor, Coördinator CWB bij Atlas Professionals. Voor de vacatures verwijst hij geïnteresseerden door naar de website.