Big Data-onderwijs voor professionals The Analytics Academy

The Analytics Academy is een initiatief van de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en ORTEC. Er zijn verschillende Big Data opleidingen, voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialisten.

Big Data en Business Analytics zijn belangrijke thema’s in onze samenleving geworden. Ze gaan over het vinden van verborgen patronen in de bedrijfs- en andere data, gebruikmakend van geavanceerde rekentechnieken, zodat de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid echt van de data kunnen profiteren. “De nauwe samenwerking met ORTEC en Amsterdam Data Science is even uniek als noodzakelijk,” aldus Marc Salomon, voorzitter van ABS. “De vraag naar skills in Big Data & Business Analytics is de laatste tijd explosief gestegen. Recent onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een extra vraag van 8.000 mensen in 2018. Bedrijven zoeken hard naar (jong) talent en naar opleidingsmogelijkheden. Ze zoeken mensen in wie kennis vanuit verschillende disciplines verenigd is. Door de samenwerking met ORTEC kunnen we als Amsterdam Business School voorzien in die vraag, met docenten uit de wetenschap en praktijk van de zakelijke dienstverlening.”

Aart van Beuzekom, oprichter en CEO van ORTEC, zocht voor de opleidingsactiviteiten van ORTEC naar een gerenommeerde partner in de academische wereld: “Specialisten op het terrein van Big Data en Business Analytics moeten theoretische kennis combineren met praktijkervaring. Academici zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe theorie, wij brengen de theorie in de praktijk. Deze combinatie is daarmee ideaal voor een Academy.” Uniek is, dat deelnemers aan de opleidingen toegang krijgen tot een platform om zelf Big Data & Business Analytics-toepassingen te ontwikkelen.

“Met dit initiatief komt ons doel om Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als topspeler in Data Science weer een stap dichterbij,” aldus Maarten de Rijke, directeur van ADS.

Meer… The Analytics Academy

Related news

List of related news articles