‘BigRoll Baffin’ van BigRoll komt naar Wereldhavendagen

‘BigRoll Baffin’, 1 van de 4 Module Carriers van BigRoll, komt naar de Wereldhavendagen op 1,2 en 3 september. Het 173 meter lange schip komt aan de Parkkade in Rotterdam te liggen. De Nederlandse schepen van BigRoll zijn ontworpen om grote lading rollend op het dek te laden. De schepen vervoeren grote installaties voor in de energie sector. 

Naast de BigRoll Baffin zijn er ook een aantal schepen van de Koninklijke Marine te zien waaronder een fregat, onderzeeboot, mijnenjager en patrouilleschip ook aanwezig zijn met haar 204 meter lange ‘Joint Support Ship’ Zr.Ms. Karel Doorman. Ook zullen andere diverse zee- en binnenvaartschepen tijdens het evenement te zien zijn.

Wereldhavendagen voor de 40e keer
De Wereldhavendagen wordt jaarlijks in het eerste weekend van september gehouden en trekt daarbij honderdduizenden bezoekers. Het is de 40e keer dat dit evenement wordt georganiseerd. Naast de schepen, zijn veel activiteiten op de kades en in het water rond de Erasmusbrug georganiseerd. Ook wordt mogelijkheid geboden om op excursie te gaan, om diverse bedrijven dieper in de haven van dichtbij te bekijken.

Bekijk het programma op www.wereldhavendagen.nl.