Bilateraal seminar bereidt World Gas Conference 2015 voor

Bilateraal seminar bereidt World Gas Conference 2015

De laatste 50 jaar heeft Nederland zich gemanifesteerd als een hoofdrolspeler op de Europese gasmarkt. Frankrijk excelleert als eigenaar van het grootste transmissie- en distributienetwerk. Volgend jaar vindt in Parijs de 26e Wereld Gas Conferentie plaats. Daarom besloot de Nederlandse ambassade in Parijs, in samenwerking met GasTerra, Gasunie, Shell Frankrijk en TKI Gas, een seminar te organiseren waarin Nederlandse en Franse overheidsvertegenwoordigers, topmensen uit het bedrijfsleven en onderzoekers discussieerden over de energietoekomst en de rol die gas hierin moet spelen.

De openingsspeech werd verzorgd door dr. Fatih Birol, Chief Economist van het Internationaal Energie Agentschap, die de aanwezigen een ‘sneak preview’ in de nieuwe World Energy Outlook gunde. Andere sprekers waren Gertjan Lankhorst (CEO van GasTerra en president van Eurogas), Hans Coenen (Directeur strategie van Gasunie) en Jean-Claude Depail (Executive Vice President van GDF Suez) en in die functie verantwoordelijk voor de infrastructuur van deze onderneming.

Lees hier het hele persbericht (Engelstalig). De Nederlandse ambassade heeft een video-impressie van de dag laten maken. Deze is via deze link te bekijken.