BLN leden stemmen voor fusie met het CBRB

Deze middag heeft de meerderheid van de aanwezige leden tijdens de tweede Bijzondere Algemene Ledenvergaderingen van Koninklijke BLN-Schuttevaer vóór de fusie met Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) gestemd. Het proces om te komen tot Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) kan daarmee worden afgerond nu alle leden van alle verenigingen groen licht hebben gegeven.

Tijdens de ALV van BLN en CBRB.

Tijdens deze tweede BALV van BLN hebben de aanwezige stemgerechtigde leden met 91% van de stemmen vóór het fusievoorstel gestemd. Twee weken geleden tijdens de BALV waren er niet voldoende leden voor een rechtsgeldige stemming, maar een ruime meerderheid van de aanwezige leden sprak zich toen al uit voor de fusie. Voor de vergadering van vandaag bestond er geen quorum van minimaal aanwezige stemgerechtigde leden, waardoor het fusievoorstel nu definitief door de leden is goedgekeurd.

Voorzitter Erik Schultz is blij met uitkomst van de stemmingen en het brede vertrouwen van de leden “We hebben er lang en zorgvuldig aan gewerkt en kijken er naar uit om nu samen, naar verwachting medio april, dé nieuwe binnenvaartbrancheorganisatie van Nederland op te richten.”