Boekpresentatie door Kapitein Kees Wiersum in het IJmuider Zee- en Havenmuseum

Zware kees3

Op donderdagmiddag 12 juni aanstaande presenteert Kapitein Kees Wiersum van BigLift Shipping, alias ‘Zware Kees’, zijn derde boek – ‘Verhalen op de valreep’ – in het IJmuider Zee- en Havenmuseum. In dit museum loopt op dit moment de tentoonstelling ‘Zware Jongens’, met de Kapitein in de hoofdrol. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan Arne Hubregtse, Algemeen directeur van BigLift Shipping. Voorafgaand aan de boekpresentatie geeft Zware Kees een lezing voor leerlingen van de maritieme academie en middelbare scholieren uit de regio.

Kapitein Kees Wiersum vaart al jaren over de wereldzeeën met bijzondere ladingen. Vanuit de grote liefde voor zijn vak heeft hij drie boeken geschreven over het varen anno nu: ‘Verhalen voor het varen gaan’, ‘Een scheepslengte verhalen’ en nu dus ‘Verhalen op de valreep’. Tevens schrijft hij wekelijks een column in de Schuttevaer.

De locatie voor de boekpresentatie is niet willekeurig gekozen. Vanaf 22 februari jl. tot en met 28 september aanstaande loopt in het IJmuider Zee- en Havenmuseum de tentoonstelling ‘Zware Jongens’. Deze tentoonstelling geeft een kijkje in de wereld van bijzondere transporten over water en bestaat onder andere uit foto’s en modellen van zware ladingschepen van Biglift Shipping en de verhalen van Zware Kees.

BigLift Shipping, onderdeel van de Spliethoff Group, is één van de wereldleiders op het gebied van het wereldwijde zeevervoer van zware lading en projectlading. Een grote verscheidenheid aan lading voor een diversiteit aan klanten in onder andere de olie & gas, mijnbouw en energie genererende industrie, wordt wereldwijd vervoerd door een moderne eigen vloot van 14 zware ladingschepen. Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden.  Zie voor meer informatie: www.zeehavenmuseum.nl. Boeken zijn te bestellen via [email protected].