Barge Master Motion Compensated ganway. Foto, Bosch Rexroth

Bosch Rexroth and Barge Master introduceren nieuwste motion compensated gangway

Bosch Rexroth heeft samen met Barge Master een nieuwe motion compensated gangway ontwikkeld die de veiligheid en de prestaties aanzienlijk verbetert. Met deze gangways kunnen mensen en items van een schip naar een olie- / gasplatform of windturbine verplaatst worden. Met een geavanceerde aandrijftechnologie en digitale sensoren compenseren deze systemen de bewegingen van het schip en de zee, waardoor ze veiliger te gebruiken zijn in ongunstige omstandigheden. Handmatige bediening is echter nog steeds vereist als het gaat om het aangrijpen van de overloop met het platform.

Barge Master Motion Compensated ganway. Foto, Bosch Rexroth
Barge Masters motion compensated gangway. Foto, Bosch Rexroth.

Met de nieuwe autonome landingsoplossing van Bosch Rexroth wordt het nog veiliger. Door een combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren, koppelt het systeem de landing automatisch aan de gewenste locatie zonder handmatige invoer. Dit betekent dat de werking consistent en betrouwbaar is, ongeacht het weer en de oceaanomstandigheden. Eenmaal verbonden, maakt de landing gebruik van de gebruikelijke bewegingscompensatie die naast het dynamische positioneringssysteem van het schip werkt om een ​​veilige, stabiele verbinding tussen het schip en het platform te garanderen.

“onze systemen verhogen de beschikbare bedrijfsuren”

“Het autonome landingssysteem heeft een aantal voordelen”, zegt Rene Coppens, Business Development voor Barge Master-systemen bij Bosch Rexroth. “Allereerst is het een verdere verbetering van de veiligheid. Maar misschien wel het belangrijkste: onze systemen verhogen de beschikbare bedrijfsuren. Ons systeem kan onder moeilijke omstandigheden werken en is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van operators, dus het kan de uptime echt verbeteren. Deze drie belangrijke voordelen betekenen een echte stap voorwaarts op het gebied van autonome landingsoplossingen. “

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling en nauwe samenwerking tussen Bosch Rexroth, de Bosch-onderzoeksafdeling en de partners van Barge Master, is de autonome landingsoplossing nu beschikbaar voor nieuwbouwschepen en zou deze later dit jaar beschikbaar moeten zijn voor retrofit op de Barge. Gangboorden met bewegingscompensatie.