Boskalis gaat de kabels leggen voor Triton Knoll offshore windpark

Boskalis heeft het contract verworven voor het leveren en installeren van de inter-array en exportkabels voor het offshore windpark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk. De door Boskalis in september 2017 ondertekende Preferred Supplier-overeenkomst is omgezet in een definitief contract nu de financiering van het project is afgerond. De contractwaarde voor Boskalis bedraagt zo’n 90 miljoen euro.

Het project omvat de installatie van twee 50 kilometer lange exportkabels en zevenennegentig (97) 66kV inter-array kabels door twee eigen kabellegschepen. Het project wordt uitgevoerd door Boskalis Subsea Cables & Flexibles in consortium met NKT Cables en staat gepland voor 2020.

Het offshore windpark Triton Knoll, dat wordt ontwikkeld door Innogy Renewables UK Ltd (59%) en partners J-Power (25%) en Kansai Electric Power (16%), ligt 32 kilometer uit de kust van Lincolnshire en 50 kilometer uit de kust van het noorden van Norfolk. Triton Knoll wordt een van de meest kosteneffectieve windenergieprojecten in Britse wateren en zal met 90 turbines duurzame, hernieuwbare energie leveren aan meer dan 800.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk.