Boskalis start onderzoek naar ultragroot Dockwise-schip

Dockwise-BoskalisV-Class_Visual_OTC_2014

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft tijdens de Offshore Technology Conference in het Amerikaanse Houston bekendgemaakt dat het een onderzoek is gestart naar een nieuw ultragroot V-klasse schip voor zwaar zeetransport (HTV). De Dockwise Vanguard, die begin 2013 in de vaart werd genomen, is al ’s werelds grootste HTV in de V-klasse met een laadvermogen van 117.000 MT en een dekoppervlak van 270 bij 70 meter.

Peter Berdowski, CEO Boskalis:“De Dockwise Vanguard is goed ontvangen door de markt. Onze beslissing om dit onderzoek te starten is hier een afspiegeling van en we zien nog veel meer interessante mogelijkheden op de FPSO- en FLNG-markten.”

Het onderzoek richt zich op zowel de marktkansen als de technische eisen voor het nieuwe schip. Boskalis zal met klanten in overleg treden om inzicht te krijgen in de wijze waarop dit vaartuig de verwachte groei in de FPSO- en FLNG-markten kan opvangen, naast het transporteren over zee van ultragrote en zware maritieme structuren. Qua lengte, breedte en laadvermogen zal het nieuwe schip groter zijn dan de Dockwise Vanguard, maar het zal eveneens boegloos zijn met een asymmetrisch geplaatste accommodatie.

Door de bestaande vloot van halfafzinkbare HTV’s met nog een V-klasse vaartuig uit te breiden zal Boskalis haar leidende positie in de offshore energiesector verder kunnen uitbouwen.

Meer… Boskalis