CHEP behaalt Lean and Green Star in Nederland

CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, ontving afgelopen donderdag op het Connekt Congres ‘The Next Connektion’ in Rijswijk de Lean and Green Star. Het bedrijf ontvangt de prijs voor haar bijdrage aan een groenere logistieke keten. In België behoort CHEP eveneens tot de 15 koplopers van het Lean and Green programma.

Sinds 2008 reikt publiek-private netwerkorganisatie Connekt twee maal per jaar Lean and Green Awards uit aan bedrijven die zich inspannen om hun CO2 uitstoot met minimaal 20 procent te reduceren in een periode van vijf jaar. In 2010 won CHEP deze award reeds. Bedrijven die de vooropgestelde reductie behalen, ontvangen de Lean and Green Star. CHEP ontvangt als enige pooling company deze prijs in Nederland; in de afgelopen vijf jaar verminderde de organisatie haar CO2 uitstoot met meer dan 36 procent. De producten van CHEP zijn van nature milieuvriendelijk en dragen altijd bij aan een duurzame supply chain.

Olivier Legendre, Country General Manager van CHEP Benelux, ontving samen met 15 andere winnaars de prijs uit handen van Annemieke de Leeuw, programmamanager Lean and Green van Connekt. “Het winnen van deze Lean and Green Star onderstreept CHEP’s jarenlange inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het dienstenpakket van CHEP is op zichzelf al milieuvriendelijk door het hergebruik van pallets door onze klanten, het verantwoordelijk gebruik en de bewaking van natuurlijke grondstoffen als hout en het dichte netwerk van CHEP dat transportafstanden minimaliseert. Daarnaast willen we door onze positie in de keten ook andere bedrijven inspireren om hun supply chain verder te verduurzamen”, aldus Olivier Legendre, Country General Manager van CHEP Benelux.

Annemieke de Leeuw, programmamanager Lean and Green van Connekt: “We zijn er trots op dat inmiddels meer dan 250 bedrijven deelnemen aan het Lean and Green programma in Nederland. CHEP heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan dit succes. Zo hebben zij hun partners gemotiveerd om ook groener te ondernemen. Onze uitbreiding in Europa is zelfs mede dankzij CHEP tot stand gekomen. Zij hebben hun Italiaanse en Belgische partners geïnspireerd om zich bij het Lean and Green programma aan te sluiten, waardoor het Lean and Green netwerk daar inmiddels ook groeit. Daarnaast zal CHEP vanaf januari ook in Duitsland het Connekt initiatief ondersteunen. Dit biedt nieuwe kansen voor Lean and Green verladers en vervoerders met vestigingen en/of opdrachtgevers in Italië, België en straks ook Duitsland.”

CHEP ook in België groene koploper
Sinds dit jaar is het Lean and Green programma uitgebreid naar België. In Vlaanderen coördineert het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) het programma en ondersteunen en begeleiden zij bedrijven bij hun deelname. 26 bedrijven hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief. Indien het voorgelegde plan van aanpak wordt goedgekeurd, mag CHEP in België begin 2013 als één van de eerste logistieke dienstverleners de award in ontvangst nemen.

Meer… CHEP