Contargo in Noord-Frankrijk verder onder een nieuwe naam

  • binnenland

Sinds 1 december 2014 heet de dochteronderneming van Contargo in Noord-Frankrijk Contargo North France SAS. Het bedrijf is gevestigd in Bruay-sur-l’Escaut bij Valenciennes (Département Nord).

Het voormalige CCES (Contargo Container Escaut Service SAS) vestigde zich 18 jaar geleden in de regio Nord-Pas de Calais. Sindsdien is het transport van zeecontainers met binnenschepen en de overslag op de terminal in Prouvy (Département Nord) sterk gegroeid. Om de regionale aanwezigheid te versterken en de activiteiten verder uit te bouwen is het bedrijf onlangs omgedoopt tot Contargo North France SAS. Het bedrijf heeft een nieuw kantoor in Bruay-sur-l’Escaut betrokken.

Succesvol jaar in 2014
Hoewel de terminal in Prouvy vorig jaar behoorlijk overbelast was, boekte Contargo er met 28.100 TEU (+ 6 procent) een nieuw record voor de binnenvaart tussen de regio Nord-Pas de Calais en de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen, Duinkerken en Terneuzen. Daarmee bevestigt Contargo haar positie als leidende binnenvaartonderneming in de regio. Ook de overslagactiviteiten bereikten met 64.000 TEU een recordniveau.

Bovendien won de Franse Contargo-dochter in april 2014 de aanbesteding voor het exploiteren van de binnenvaart- en spoorterminal Escaut Valenciennes in Bruay-sur-l’Escaut. Na enkele maanden van uitbreiding zijn de werkzaamheden op de terminal op 1 januari 2015 officieel opgestart.

Meer… Contargo 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten