Damen krijgt opdracht van kustwacht van Trinidad en Tobago voor vloot kustpatrouilleschepen

  • buitenland

Na een acquisitieprogramma van 4 jaar heeft de regering van Trinidad en Tobago besloten tot de aankoop van twaalf schepen van Damen Shipyards voor de marine van Trinidad en Tobago.

De ondertekeningsceremonie vond plaats in de Temple Court 1 Building, bij het ministerie van nationale veiligheid van het land, en werd bijgewoond door Permanent Secretary Carl A. Francis namens het ministerie en Sales Director Americas Sander van Oord namens Damen.

Trinidad en Tobago heeft opdracht gegeven tot een compleet pakket aan schepen, met als doel om de maritieme veiligheid van het land te versterken en de basis te leggen voor een Maritime Security Wall. Hiermee moet binnen het gehele maritieme gebied van Trinidad en Tobago een effectieve aanwezigheid worden gecreëerd.

De order omvat:

 

Vier kustpatrouilleschepen van het type Damen Stan Patrol 5009 (SP):
·         51 meter lang, 9 meter breed
·         Snelheden van meer dan 28 knopen
·         Vaarbereik van meer dan 2500 zeemijl
·         Uitgerust met een geavanceerd surveillancesysteem
·         Aan boord bevinden zich ook een 11 m lange interceptor plus een short-range 7,5 m lange RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat)
·         Heeft een uniek bijlboegontwerp, dat zorgt voor een sterke verbetering van de zeegang op ruwe zee
·         De schepen zullen patrouilleren in de kustwateren en kunnen ook in de exclusieve economische zone van Trinidad en Tobago opereren

Twee hulpvaartuigen van het type Damen Fast Crew Supply 5009 (FCS):
·         54 meter lang, 10 meter breed
·         Snelheden van meer dan 20 knopen
·         Vaarbereik van meer dan 3000 zeemijl
·         Deze schepen kunnen voor diverse doeleinden worden ingezet: ondersteuning van interceptor-operaties, rampenbestrijding,  zoek- en reddingswerk en – in beperkte mate – kustpatrouilles

Zes interceptors van het type Damen Interceptor DI 1102:
·         11 meter lang, 2 meter breed
·         Snelheden van meer dan 53 knopen
·         Interceptors kunnen worden ingescheept aan boord van de SP en FCS, en zo als versterking dienen

Sinds 1927 heeft Damen een groot aantal hoogwaardige schepen voor civiele en militaire doeleinden gebouwd. Het gaat om schepen die worden gebruikt door andere de kustwachten van de VS, Canada, Mexico, de Bahama’s, Jamaica, Barbados en Nederland.

Van Oord zegt: “We zijn als Damen bijzonder trots op de kwaliteit en de prestaties van de schepen die we bouwen. We zijn dan ook zeer verheugd om de regering van Trinidad & Tobago in de Damen-familie te mogen verwelkomen en zullen onze uiterste best doen om de schepen volgens planning en binnen het budget te voltooien. Want dat is waar Damen voor staat; dat is precies waarom we marktleider in het Caraïbisch gebied zijn.”

Meer… Damen 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten