Damen Shipyards Sharjah geopend

OpeningShipyardSharjah

Afgelopen maandag 13 januari werd Damen Shipyards Sharjah FZE – de nieuwste scheepswerf van Albwardy Marine Engineering – officieel geopend. De werf is een joint-venture van Damen Shipyards Group en Albwardy Marine Engineering. De kernactiviteiten van DSS berusten op het beproefde nieuwbouwconcept van Damen gecombineerd met de ombouw-, droogdok- en reparatieactiviteiten van Albwardy.

Damen Shipyards Sharjah is gunstig gelegen in de Sharjah Hamriyah Free Zone. De ruim opgezette nieuwe werf, met een totale oppervlakte van niet minder dan 284.000 m2, heeft directe en onbeperkte toegang tot zee. De werf voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van moderne scheepsbouw en reparatie.

De werf beschikt over een scheepslift van 120 x 26,5 m, met een hijscapaciteit van 5.200 ton. Daarnaast heeft de werf acht droogdokken met een lengte van 125 meter. Ook is er een volledig afgesloten straal- en spuithal en een overdekte constructiehal voor de bouw van nieuwe schepen.

Het grote, aangrenzende reparatieterrein heeft 1200 meter kade met een waterdiepte tot negen meter.

DSS is al enige tijd operationeel en beschikt over faciliteiten voor het repareren en bouwen van uiteenlopende schepen. In de afgelopen tijd zijn er sleepboten, werkschepen, hulpschepen, baggerschepen, landingsvaartuigen, drijvende dokken, platforms en pontons afgeleverd. De werf kan bogen op een goed gevuld orderboek, met onder andere contracten voor twee Multi Cats, twee Shoalbusters, twee platforms, één aluminium bemanningsvaartuig en niet minder dan tien ASD Tugs.

De samenwerking tussen de twee familiebedrijven wordt nog versterkt door de drie andere bestaande scheepswerven in Dubai en Fujairah, die zich met name zullen blijven richten op reparatie, ombouw en droogdok-activiteiten. Ook zullen zij platformreparaties en -ombouwactiviteiten voor de olie- en gasindustrie uitvoeren. In de 35 jaar van haar bestaan heeft Albwardy Marine Engineering een solide reputatie opgebouwd in het Golfgebied.

Meer… Damen