De Lijnenspecialist

De Lijnenspecialist is een nieuwe webwinkel in Nederland. En verkoopt online high-tech racing lijnen. Onder andere van het merk Alpha Ropes dat intensief gebruikt wordt in internationale regatta’s. Alpha Ropes vertegenwoordigen de absolute wereld top en hebben hun sporen verdient in onder andere de America’s Cup, TP52 en GP42 races, Vendee Globe en op de Olympische Spelen. In Nederland is dit merk nog redelijk onbekend, maar dat gaat nu veranderen.

Ook de kritische recreatiezeiler vindt de juiste lijnen voor zijn boot. Kwaliteit voor de laagste prijs. En natuurlijk deskundig advies door middel van de Lijnenwijzer. Men geeft eenvoudig aan waar de lijn voor gebruikt gaat worden en de Lijnenwijzer geeft een selectie van producten. Deze producten zijn qua materiaal en constructie toegespitst op het gebruik.

Zit de ideale lijn er toch niet tussen? Dan kan men die ook zelf samenstellen uit ruim zeventig materiaalcombinaties, zoals Dyneema SK90 tot PBO. Deze lijn kan uitgevoerd worden in diverse diameters en dertig verschillende kleuren. Uniek in Nederland!
Jan-Willem Polman is oceaanzeiler, ondernemer en kunststoftechnoloog. Dit alles komt samen in de Lijnenspecialist.

Bron: Lijnen Specialist, 01-06-2011;