Delta Lloyd Kernploeg klaar voor 2014 seizoen

Het Europese zeilseizoen start op 29 maart tijdens de Sofia Cup Wereldbekerwedstrijden op Palma de Mallorca. De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn tijdens de wintermaanden veel van huis om zich voor te bereiden op het seizoen. Op weg naar Rio 2016 mogen de Nederlandse topzeilers in de winter geen seconde onbenut laten om de concurrentie voor te blijven.

Trainen op specifieke omstandigheden
Trainen voor een piekevenement, zoals dit jaar het ISAF WK in Santander in september, gaat het beste wanneer zeilers trainen in vergelijkbare omstandigheden als waarin ze moeten presteren. Qua wind, golven maar ook qua kleding is het belangrijk dat je in een omgeving traint die zo dicht mogelijk aansluit bij de omstandigheden van die piekevenementen.

Bouwmeester

Foto: Bouwmeester, fotograaf Richard Langdon

Bouwmeester zoekt bewust licht weer
Marit Bouwmeester, Laser Radiaal zeilster, heeft in januari dit jaar heel bewust lichtweer omstandigheden opgezocht tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami. Serge Kats, manager Topsport: “In de winter zijn onze zeilers om bovengenoemde redenen veel in het buitenland en na het WK 2014 in Santander zullen de trainingslocaties steeds meer geselecteerd worden op vergelijkbare omstandigheden zoals die in Rio.”

Meer… Watersportverbond