Drachtstervaart woonlokatie voor de watersporter

Drachtstervaart is een bijzondere woonlocatie in aanleg, gelegen in Drachten. Voor iedereen die ruim wil wonen in een groene en waterrijke omgeving. Dé plaats om een woning te kopen of er zelf een te bouwen direct aan het open vaarwater naar de Friese meren.

Een woonproject dat door de heropening van het gedempte deel van de Drachtstervaart in het centrum van Drachten een directe verbinding maakt met het Friese merengebied. In het plangebied Drachtstervaart is plaats voor ongeveer 900 woningen aan of dichtbij het vaarwater, ruim opgezet met gemiddeld slechts 12 woningen per hectare.

‘Met de opening van de Drachtstervaart is een grote stap gezet om Drachten toegankelijk te maken voor watersporters. Ondernemers, toeristen maar ook de inwoners profiteren hiervan. Iedereen heeft belang bij een levendig centrum,’ aldus directeur Anne Bloemhoff van jachthaven De Drait. Gebieden met de meeste ontwikkelingskansen zijn: De Kade, Haven- en Slingepark, De Kop, Buitensvallaat en de Drachtster Marren.

Meer… Drachtstervaart