Drukke tijden voor De Hoop Shiprepair

De Hoop Shiprepair

Als gevolg van de aanzienlijke opwaardering van de scheepswerf in Lobith, welke een volledig gamma aan hypermoderne faciliteiten biedt, is de werf uitgerust om zowel nieuwbouw- als ombouwprojecten te doen, inclusief conversies en opwaarderingen. Als reactie op de snel groeiende (binnenvaart) cruisemarkt, heeft Shipyard De Hoop onlangs haar reparatie- en service faciliteiten nog verder uitgebreid om aan de toenemende vraag tegemoet te komen. Dit is niet onopgemerkt gebleven door reders en cruisemaatschappijen, zoals blijkt uit de huidige drukte op de reparatieafdeling van De Hoop.

Tevens heeft De Hoop onlangs geïnvesteerd in de aanschaf van laserapparatuur waarmee de uitlijning van motoren, thrusters en generatoren kan worden gecontroleerd en zo nodig hersteld. Machinebankwerkers in Lobith en Foxhol hebben trainingen gevolgd om met deze apparatuur om te gaan en zijn goed uitgerust om alle praktijkuitdagingen op dit vlak aan te gaan.

Dit jaar wordt De Hoop Shiprepair bezocht door een indrukwekkende reeks schepen, voor zowel grotere als kleinere aanpassingen. Onder de schepen bevinden zich: River Discovery II, River Navigator, Bizet, Rivier Melody, Rivier Harmony, River Rhapsody en River Concerto en ook Amadeus Symphony, Amadeus Classic, Amadeus Princess, Amadeus Diamond, Amadeus Elegant en Amadeus Brilliant. De werkzaamheden variëren van eenvoudig onderhouds- en reparatiewerk tot volledige interieurvernieuwingen en scheepsverbouwingen, dan wel het installeren van nieuwe apparatuur zoals motoren, voortstuwingsinstallaties, afvalwaterzuiveringsinstallaties en watermakers.

Veel conversies worden ingegeven door de groeiende zorg om het milieu en de herziening van verschillende regels en voorschriften, die daar het gevolg van zijn. De regelgeving met betrekking tot de behandeling van afvalwater, bijvoorbeeld, wordt geleidelijk aangescherpt en dus wordt de behoefte om meer substantiële afvalwaterzuiveringsinstallaties aan boord van schepen toe te passen evident. Dit geldt ook voor de binnenvaart riviercruise schepen. Voor De Hoop levert dit interessante uitdagingen op, om veel grijs en zwart watersystemen aan boord van bovengenoemde schepen op te waarderen. Met behulp van de aanwezige kennis van de nieuwste (en soms verwachte) eisen, die voortvloeien uit de vernieuwde regelgeving, kunnen praktische oplossingen worden geboden om de schepen van klanten te laten voldoen aan deze nieuwe voorschriften.

De groeiende vraag in de markt heeft onder anderen ook een behoefte gecreëerd naar verschillende styling- en interieuraanpassingen. Dit heeft geleid tot interessante opdrachten in het orderboek van De Hoop Shiprepair. Bij de River Navigator, bijvoorbeeld, worden alle hutten volledig omgebouwd met een nieuw interieur en op de Amadeus Classic zullen de ramen van de passagiershutten worden vervangen door een ‘Frans balkon’. Terwijl de staalarbeiders de constructie aan het aanpassen zijn en voorbereidingen treffen voor de afbouw, is de interieurafdeling van De Hoop al bezig met de fabricage van het hierboven genoemde nieuwe interieur.

Meer… Shipyard De Hoop