Eerste belangrijke levering Bakker Marine Electric Zhangzou

Deze maand wordt de eerste van vier, in China geproduceerde frequentieregelaars afgeleverd aan Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co. Ltd. (ZPMC) in Shanghai. Daarmee bevestigt Bakker Sliedrecht definitief zijn entree in de Chinese maritieme markt.

Deze direct-watergekoelde frequentieregelaars zijn bestemd voor gebruik aan boord van de kabelleggers van de SMIT/Boskalis offshore vloot, waarvoor Bakker Sliedrecht het complete e-pakket inclusief engineering en bouwbegeleiding levert. De schepen zijn uitgerust met een diesel-elektrische voortstuwing met DP2-notatie. De frequentieregelaars hiervoor zijn van het type DC-bus. Er zijn 2 voortstuwingsthrusters van 1250 kW en 2 retractable thrusters van 1000 kW. Elke voortstuwingsthruster van 1250 kW is gecombineerd met 4 mooringlieren van elk 75 kW en elke 1000 kW retractable thruster is gecombineerd met 2 mooringlieren, elk ook 75 kW. Tevens is een van de 1000 kW retractable thrusters gecombineerd met een boegschroef van 590 kW. De voedingsspanning is 3 x 690 V/50 Hz.

Voor Bakker Sliedrecht is deze levering een kroon op het werk. Het is nog maar zeer recent dat de productie van direct watergekoelde frequentieregelaars in de fabriek in Xiamen is gestart. Het is het resultaat van de lange-termijnvisie van Bakker Sliedrecht. Om de concurrentiepositie in een ´booming-market´ als de Chinese veilig te stellen is indertijd besloten om in China zelf te produceren. Want ook hier worden de vermogens aan boord van baggerschepen steeds groter en moeten dus ook beter beheersbaar worden. Daarvoor is intelligente elektronica nodig, zoals die voor frequentieregelaars. De tweede reden is dat Bakker Sliedrecht hecht aan het in eigen huis produceren van dit type hi-tech installaties. Tegelijk met het aanstellen van een Chinese staf werd de opleiding gestart van Chinese servicemedewerkers. Inmiddels is deze training afgerond en levert Bakker Marine Electric Zhangzhou full-service on the spot.

Meer… Bakker Sliedrecht