Eerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Op donderdag 8 juni vindt de 4e editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement wordt aangeboden door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze prijs wordt uitgereikt aan een talentvolle mbo’er van het Scheepvaart en Transport College die een echte ambassadeur is voor de haven. Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuur Marine Club Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Mathijs Vermeij, mbo-opleiding Maritiem officier alle schepen
  • Abdella Mohamed Ahmed, mbo-opleiding Allround operationeel technicus
  • Rowan Vendelbosch, mbo-opleiding Machinist railvervoer

Havenwerker van het jaar
De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. Deltalinqs en de STC-Group zijn de initiatiefnemers van deze prijs. Deze titel wordt uitgereikt door Adriaan Visser, havenwethouder Rotterdam.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Michel Koot – Rhenus Logistics
  • Fabian Lindenburg – APM Terminals Rotterdam

SmartPort Scriptieprijs

De SmartPort Scriptieprijs wordt uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student. SmartPort is een krachtenbundeling van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. SmartPort is hét instituut dat optreedt als aanjager, organisator en financier van kennisontwikkeling en kennisdisseminatie door middel van wetenschappelijk onderzoek. Deze prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, directeur SmartPort.

De finalisten van dit jaar zijn:

  • Daphne van Hal, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over de impact van automatisering voor de retail sector
  • Maurits van Tol, Technische Universiteit Delft. Scriptie over een innovatieve routeplanner voor schepen die afval verwijderen in de haven
  • Julia Stelzig, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over het optimaliseren van de truck logistiek

De finalisten voor het ‘Jong Haventalent’ en het ‘Beste Havenidee’ worden eind mei bekend gemaakt.