Eerste klus voor Ampelmann in Noorwegen

Ampelmann gaat voor het eerst een walk to work opdracht uitvoeren in Noorwegen. Het bedrijf gaat DeepOcean ondersteunen bij de aansluiting en in bedrijf stelling van het Valhall Flank West (VFW) -project. De uitvoer wordt door Aker BP gedaan.

Ampelmann eerste klus in Noorwegen pb 3-6-2019
Offshore supply schip ‘Nordmand Jarstein’ met walk to work systeem van Ampelmann. Foto AMpelmann.

Op het offshore supply schip Nordmand Jarstein komt een E-type systeem van Ampelmann voor een veilige en efficiënte overdracht van personeel naar de normaal gesproken onbemande installatie. De werkzaamheden beginnen in juni.

Grootste systeem van Ampelmann

Er is voor het E-type Walk to Work gekozen als de meest geschikte oplossing voor dit project. Het systeem is het grootste systeem in de portfolio van Ampelmann en is bij uitstek geschikt voor W2W-operaties in ruwe weersomstandigheden, in staat om golfhoogte van 4,5 meter te compenseren.

“We hebben een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteed aan het ontwerpen van het offshore-toegangssegment van dit project met de stakeholders van Aker BP. Het is een belangrijke mijlpaal voor Ampelmann, we betreden een andere belangrijke olie- en gasregio”, aldus Lorenz Nehring, Business Development Manager UK & Norway bij Ampelmann.