Expeditiecruiseschip ‘Greg Mortimer’ opgeleverd en gedoopt

Het eerste expeditiecruiseschip van Aurora Expeditions is vandaag opgeleverd en gedoopt bij China Merchants Heavy Industry (CMHI) Haimen. Dit is het eerste expeditiecruiseschip in de INFINITY class-serie van SunStone en is ontwikkeld en ontworpen door Ulstein Design & Solutions en de eigenaar in Noorwegen. Het cruiseschip is vernoemd naar de oprichter van Aurora Expeditions ‘Greg Mortimer’. Het schip is klaar voor haar eerste reis op Antarctica

Tijdens de doopceremonie. Foto, Ulstein.

Serie van 10 schepen

De ‘Greg Mortimer’ is de eerste, van mogelijk 10, polaire expeditie cruiseschepen voor de SunStone-schepen die worden gebouwd op de CMHI-werf in China. Het schip is het eerste expeditiecruiseschip met de gepatenteerde X-BOW-innovatie van Ulstein, een boegontwerp dat leidt tot een soepelere en comfortabelere reis op zee. Minder weerstand in golven betekent dat er minder brandstof nodig is om door de golven te snijden, dus een lagere ecologische voetafdruk.

Polar Class voor in koude wateren

Het schip van 104 meter is gebouwd volgens de Polar Class 6-normen voor in koud water. Ze beschikt over 80 passagiershutten met eigen badkamer en balkon. Er is een restaurant en een bar aan boord, een collegezaal, een lounge, een 180 graden observatieplatform en uitzichtruimtes voor buiten. Na een lange dag op het ijs, kunnen de passagiers ervoor kiezen zich terug te trekken in de gymzaal, de sauna en de spa van het schip of een van de twee jacuzzi’s.

Andere highlights zijn een op maat ontworpen platform voor kayakers en duikers, een speciaal Zodiac-laadplatform op zeeniveau en een modderruimte voor dagtochten. Voor het makkelijk laden en lossen van de zodiacs zijn er speciale zijpoorten.

Expeditiecruiseschip ‘Greg mortimer’. Foto, Ulstein.