“Flexibiliteit is het nieuwe 9 tot 5”

Inge Vernooy-Klijbergs, talent acquisitie lead bij TenneT: “Cv’s, visitekaartjes en sollicitatiebrieven zijn van de jaren 90.” Kandidaten hebben innovatievere manieren om hun ervaringen en vaardigheden te presenteren. Ook wordt 9 tot 5 werken verleden tijd en stellen kandidaten hoge eisen aan hun bedrijf volgens Vernooy-Klijbergs. Ze vragen om meer flexibiliteit, vrijheid en hun loopbaanambities mogen niet genegeerd worden. Passen bedrijven zich daarop aan? Het lijkt erop dat de industrie aan de voeten van kandidaten (werkzoekende) ligt. In het Employers Insights & Tips programma op het Navingo Career Event gaven Inge Vernooy-Klijbergs en, Isabelle Huijgen, corporate recruiter bij Damen, hun visie op de veranderende werkomgeving.

View on Vimeo.

Als recruiters met jarenlange ervaring merkten Inge Vernooy-Klijbergs van TenneT en Isabelle Huigen van Damen veel veranderingen in het recruitmentproces en op de werkvloer. 

Inge Vernooy-Klijbergs: “Zelfs CV’s beginnen ook ouderwets te worden.” 

Isabelle Huijgen: Deze ontwikkeling zien we niet veel bij Damen, omdat scheepsbouw een traditionele markt is. Maar voor sommige functies zien we het wel. In sommige gevallen komen potentiële kandidaten met een presentatie of een briefing van alle projecten die ze hebben gedaan. Met traditionele technische functies zijn cv’s nog steeds de norm. 

Tennet en Damen hebben momenteel veel vacatures voor starters, junioren en professionals. Ga voor de vacatures bij TenneT, Damen en andere organisaties naar https://www.navingocareer.com/vacatures  of kijk op hun eigen carrièrepagina voor actuele functies. 

Related companies

List of related companies