Grip op Lashing & Securing met Visual Cargo Care

Hoe vast is vast? Daarop geeft Visual Cargo Care antwoord. Met deze software berekent u op eenvoudige wijze of de maatregelen die genomen zijn voor het zekeren van Heavy Lift en Project Cargo afdoende zijn. Visual Cargo Care geeft verladers, vervoerders en verzekeraars de absolute zekerheid dat Lashing & Securing optimaal zijn uitgevoerd. Het programma is ontwikkeld en wordt op de markt gebracht door Global Cargo Care, specialist in heavy-lift en project cargo verladingsservices voor de scheepvaart.

De kracht van het programma zit in de combinatie van objectieve berekeningen en overzichtelijke rapportage van de te nemen maatregelen. De software is gebruikersvriendelijk en heeft u snel inzicht in efficiënte oplossingen. Alle krachten die de lading kunnen beïnvloeden, worden met Visual Cargo Care tot in de kleinste details berekend. Van versnellings- en traagheidskrachten tot de dynamische effecten. Of de genomen lashing & securing-maatregelen ‘zeewaardig’ zijn, wordt in één oogopslag duidelijk.

Vanuit de jarenlange praktijkervaring van Global Cargo Care werd duidelijk dat er veel behoefte is aan standaardisering en eenduidigheid. Omdat die vaak ontbreekt worden er onnodig veel veiligheids- en economische risico’s genomen. Dit vormde de aanleiding tot ontwikkeling van Visual Cargo Care software, uniek binnen de markt.

Bij het zekeren van Heavy Lift en Project Cargo is er geen ruimte voor nattevingerwerk. Met Visual Cargo Care-software hebben alle partijen maximaal grip op de meest complexe en risicovolle cargoprojecten. Verladers, vervoerders en verzekeraars kunnen erop vertrouwen dat verlading, transport en levering van Heavy Lift en Project Cargo na controle m.b.v. Visual Cargo Care veilig en volgens afspraak verlopen.

Er zijn demoversies beschikbaar, kijk op www.visualcargocare.com

Bron: Visual Cargo Care, 28-07-2010;