Grootste superjacht voor Amels tot nu toe te water gelaten

Het grootste superjacht voor Amels tot nu toe is te water gelaten bij Damen Shipyards aan de Donau. Het is een full-custom schip met een ontwerp van Espen Øino. Het superjacht is 78 meter lang, dit is niet het langste jacht van Amels maar wel de grootste met een gross tonnage van 2.850. Het jacht wordt afgebouwd bij Amels in Nederland en in 2021 opgeleverd.

AMELS 78-metre full custom superyacht launch (3) Foto Tom van Oossanen
De Amels 78 meter lange full custom superjacht gaat te water. Foto Tom van Oossanen

Het langste jacht van Amels is “Here Comes the Sun’ van 83 meter die in 2017 is opgeleverd.

Het contract voor dit full-custom project is getekend tijdens de Monaco Yacht Show in 2017. De eigenaar stelde Espen Øino en zijn team aan om het exterieurontwerp en de algemene inrichting te ontwikkelen, en Zuretti interieurontwerpers om het interieur te ontwerpen.

Net voor de tewaterlating. Foto, Tom van Oossanen.

De favoriete kenmerken van ontwerper Espen: “De indeling met het grote zwembad op het bovendek met de boten aan weerszijden, ze zijn allemaal verborgen zodat je het niet ziet. En natuurlijk de balkons met directe toegang vanuit de hutten die je heel gemakkelijk kunt zien en het ziet er gewoon geweldig uit. Veel mensen merken dit niet, want als je naar de profielweergave kijkt, zijn ze niet erg zichtbaar, maar als je de boot in 3D tekent, zie je deze balkons naar buiten komen.”

Het eigen ontwerp- en engineeringteam van Amels en Damen leidde de ontwikkeling van het jacht vanuit het hoofdkantoor van de jachtafdeling van de Damen Shipyards Group in Nederland.

Foto, Tom van Oossanen.