Grote scheepsbouwdelegatie naar Vietnam

Op 31 oktober vertrekt een delegatie van in totaal 30 bedrijven naar Vietnam. Doel van de reis is om zakelijke contacten te leggen met de Vietnamese scheepsbouwindustrie. De reis begint met een ‘roadshow’ naar de havenstad Haiphong en eindigt met een promotieprogramma in het zuidelijke Ho Chi Minh City (voorheen Saigon). De delegatie komt op 10 november weer terug.

De Vietnamese scheepsbouw is sterk in opkomst en meerdere Nederlandse rederijen, werven en makelaars hebben er scheepsnieuwbouworders geplaatst. Volgens delegatieleider Martin Bloem, directeur van branchevereniging Holland Marine Equipment (HME), is Nederland precies op tijd ingesprongen: “Momenteel organiseren wij een Vietnamjaar. Dit is een manier om onze bedrijven in deze nieuwe markt te introduceren. Wij doen dat door handelsreizen, beursdeelnames, Vietnameestalige promotie, lezingen en door te investeren in langdurige relaties met de staatsholding Vinashin.”

HME voert deze handelsreis uit in opdracht van EVD, het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken voor het stimuleren van internationaal ondernemen en internationale samenwerking.

Bron: HME, 30-10-2006;