Gummer/Burke nemen leiding over in Aruba Heineken Catamaran Regatta

Op maandag 13 november 2006 namen Stuart Gummer en Hannah Burke (GBR, F18 Capricorn) de leiding over van de 16de Aruba Heineken Catamaran Regatta. In de ochtend wisten ze de vele winddraaiingen goed te lezen en wonnen de Yamaha Race. ’s Middags zorgden de driehoeksbanen bij sommige teams in de voorhoede voor verwarring. Ze voeren ten onrechte een extra lus. Ook de leiders van gisteren, James en Gillian Power, verloren zo belangrijke punten. Ze scoorden bovendien een zwarte vlag, waardoor ze terugvielen naar de achtste positie. Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis (NED, F18 Hobie Tiger) klommen naar de tweede plek, gevolgd door Wouter Samama en Paul Buyse (NED, F18 Nacra Infusion). Mark Rijks en Brenda Liefhebber (NED) behaalden drie zeges en lieten hun concurrenten bij de kleine cats ver achter zich. De condities waren wisselvallig met veel vlagen en shifst.

Aruba Aloë Race: Zege voor Booth/Nieuwenhuis
De organisatie besloot voor de middagraces een ouderwetse driehoeksbaan neer te leggen. Bij de briefing lette iedereen extra scherp op en hier en daar werd de volgorde van de boeien op de giek geschreven. Boven het strand hingen dreigende wolken die een tropische regenbui met wat meer wind van circa 12 knopen brachten. De deelnemers in de klasse van de grote cats hadden er duidelijk zin in, want ze gingen te gretig van start. Na de algehele terugroep ging de zwarte vlag in top. Drie teams waren de klos, waaronder James en Gilliam Power. Zij vervolgden echter nietsvermoedend hun race en gingen tot aan de finish aan de leiding. Daar gingen ze opnieuw de fout in door verder te varen voor een extra lus. Richard Allen en Simon Farren lieten zich niet van de wijs brengen en stuurden hun Tornado wel over de finishlijn. Booth en Nieuwenhuis volgden en wonnen op handicap, gevolgd door Gummer en Burke.

Bij de kleine cats ondervonden Rijks en Liefhebber weinig weerstand. Het verschil met het volgende team, Jan Post and Tsjitske Stoel (NED), bedroeg zes minuten op de eindstreep. Post en Stoel profiteerden van de fouten van anderen. Zo gingen zowel Manfred Thomasch met Henk Hankart (AUT) als Nicolette van Gorp met Ruud van Gisbergen de mist in door een extra lus te varen. Daarmee verspeelden zij een topdrie plek. Van Gorp: “Ik was er zo van overtuigd dat we goed zaten, maar dat bleek dus toch niet het geval te zijn. We weten in ieder geval dat we het kunnen, want we lagen tweede.”

Palm Tours Race: Topvier gaat de fout in
Net voor het startschot van de laatste race nam de wind toe tot gemiddeld 15 knopen. De linkerkant van de lijn was duidelijk voordelig, dus daar werd het dringen. Booth en Nieuwenhuis gingen als de meest linker boot weg en kwamen als eerste bij de bovenboei aan. Richard Allen en Simon Farren benutten de snelheid van hun Tornado om de Nederlanders bij de tweede benedenboei in te halen. Zij werden weer op de hielen gezeten door het Tornado-duo Zaanen/Houwing en Power/Power. Al racend passeerde dit viertal de finish voor een lus te veel. Leo Ambtman en Maarten Koorn (NED, Tornado) lieten zich niet afleiden en pakten de line honours, gevolgd door Peter Vink en Mark Pols (NED, F18 Nacra Infusion) die op handicap wonnen. Pas tijdens het happy hour realiseerde Ambtman zich dat hij als eerste binnen was gekomen: “Het komt niet vaak voor dat anderen het bij het verkeerde uiteinde hebben en ik goed zit. Alles ging goed vandaag. De boot liep ineens. Ik weet niet wat er vannacht mee gebeurd is.”

Mitch Booth over zijn verloren zege in de laatste wedstrijd: “Het verwarrende was dat je normaal gesproken in een driehoeksbaan bij de bovenboei aan het halve windse rak begint. Nu was dit andersom. Ik denk niet dat dit voorval onze regatta verpest, want de andere topteams hebben ook allemaal een aftrek gevaren.”

Rijks en Liefhebber waren opnieuw niet bij te houden en wonnen met grote voorsprong. Rijks: “We zeilen tactisch wel goed, maar ik kan niet verklaren waarom het verschil met de concurrentie zo groot is.” Brenda Liefhebber genoot van de halve windse koers: “Het was kicken dat we op dat stuk de F18’s voor konden blijven en zelfs op ze konden uitlopen.”

Top 5 grote cats na 5 races en 1 aftrek:
1. GBR – F18: Gummer/Burke, 9 punten
2. NED – F18: Booth/Nieuwenhuis, 9 punten
3. NED – F18: Samama/Buyse, 17 punten
4. NED – F18: Moret/Smissaert, 19 punten
5. NED – F18: Breur/Van Leeuwen, 21 punten

Top 3 kleine cats na 5 races en 1 aftrek:
1. NED – Dart 18: Rijks/Liefhebber, 4 punten
2. AUT – Dart 18: Thomasch/Hankart, 9 punten
3. NED – Dart 18: Van Gorp/Van Gisbergen, 11 punten

De Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt naast de hoofdsponsors Heineken en Aruba Tourism Authority mede mogelijk gemaakt door Hapag Lloyd, TNG Swiss Watches, KLM, Holiday Inn, Does & Cadushi, Magic Marine, Coca Cola, AWA, Anthony Veder & Co, Aruba Watersports Center, Kodak, Palm Tours, Pelican Watersports, Seaworld Explorer en Aruba Bank.

Bron: Aruba Regatta.com, 14-11-2006;