Handboek Ladingzekeren: een praktisch instrument om schade te voorkomen

Schuivende of kantelende lading is een belangrijke oorzaak van schade en ongelukken, zowel op terminals en op zee als op de weg, in de binnenvaart of het spoorvervoer. Daarom zou elke expediteur, verlader en vervoerder op de hoogte moeten zijn van de basisbeginselen van het ladingzekeren.

In 2010 is de Europese norm voor ladingzekering herzien. België en Duitsland treden steeds vaker streng op tegen verkeerd of onvoldoende gezekerde lading. Nederland zal naar verwachting snel volgen. Ook bestelbusjes kunnen in Europa inspecties verwachten.

Uitgeverij NT Publishers – uitgever van onder meer Nieuwsblad Transport – heeft daarom een geheel up to date Handboek Ladingzekeren uitgebracht, in samenwerking met het Scheepvaart- en Transport College.

Het boek vertelt aan welke krachten lading wordt blootgesteld in alle modaliteiten en wat er allemaal komt kijken bij het goed vastzetten van lading, zowel in containers als op trailers. Voor de specialist bevat het handboek ook voorbeelden van de relevante normen en rekensommen. Voor diverse praktijksituaties biedt het boek een overzicht van alle bruikbare materialen en technieken voor een veilige ladingzekering.

Het boek is te koop in de boekhandel en via https://www.ladingzekeren.com. Prijs: € 26,50.

Handboek Ladingzekeren, NT Publishers, december 2011, 128 pagina’s hardcover, liggend A4-formaat, ISBN 978-94-90415-00-6,

NT Publishers is uitgever van vakinformatie en praktijkboeken voor verladers en vervoerders, zoals het Handboek Modal Shift, het Handboek Containergassen, en Incoterminologie 2010.

Meer… NT Publishers