Hattems bedrijf versterkt betrekkingen Vietnam

Hattems bedrijf versterkt betrekkingen Vietnam in bijzijn van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima.

Op 28 maart tekent het Hattemse elektrotechniekbedrijf eL-Tec een miljoenencontract met het Vietnamese bedrijf Hong Ha Shipbuilding Company. eL-Tec doet dit in het bijzijn van Prins Willem Alexander, Prinses Máxima en staatssecretaris Henk Bleker. Het doel van het bezoek: de economische betrekkingen met Vietnam te versterken. En voor die missie is eL-Tec een van de sterkste kandidaten.
In het contract staat dat eL-Tec de elektrische installatie en apparatuur verzorgt voor twee asfalttankers die door Hong Ha worden gebouwd. De Nederlandse overheid juicht een samenwerking als deze toe en wil dit bekrachtigen. Daarom is eL-Tec gekozen om het contract in het bijzijn van het Koninklijk paar en staatssecretaris Henk Bleker te tekenen. Dit doet zij tijdens een netwerkdiner in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

Vietnam is door de Nederlandse regering vastgesteld als een van de vijftien prioriteitslanden voor internationaal ondernemen. En wordt gezien als gelijkwaardige economische samenwerkingspartner, waarbij de nadruk ligt op duurzame investeringen. Deze doelstelling is eL-Tec op het lijf geschreven.

eL-Tec bouwt en onderhoudt onder andere innovatieve en duurzame energie- en besturingssystemen voor schepen en jachten. Sinds 2007 heeft zij een vestiging in Vietnam. Hier wordt de lokale werkgelegenheid, het inkomen en educatie bevorderd. Vietnamese monteurs volgen bijvoorbeeld een interne opleiding van drie maanden bij eL-Tec Nederland. Duurzaam gaat volgens eL-Tec-directeur Dick Stoppelenburg over oplossingen die energiezuinig zijn en jaren vooruit kunnen. Een voorbeeld hiervan is het MSMomentum Scan van de rederij CFL, een schip van de Sole serie van scheepswerf Peters uit Kampen, dat het vieren van de last omzet in energie.

Bron: El-Tec, 25-03-2011;