HBO Maritieme Delta voortvarend van start

Op woensdag 10 april is HBO Maritieme Delta feestelijk gelanceerd tijdens het Navingo Maritime & Offshore Career Event. Op de drukbezochte stand werden studenten, (pas)afgestudeerden en geïnteresseerden voorgelicht over het pilotproject van Scheepsbouw Nederland, Metalent en de Kennisalliantie. Studenten en bedrijven reageerden zeer positief. De reacties onderstrepen de behoefte aan een faciliterende partij die technische hbo-studenten en maritieme mkb-bedrijven bij elkaar brengt.

HBO Maritieme Delta richt zich op hbo-studenten en (pas)afgestudeerden Scheepsbouwkunde Maritieme techniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Op basis van persoonlijke interesses en ambities kan de student via een stage, duaal project of traineeship bij verschillende maritieme mkb-bedrijven aan het werk. Geïnteresseerden uit binnen- en buitenland reageerden enthousiast op de op maat gemaakte trajecten die HBO Maritieme Delta biedt. Uit de aanmeldingen op de beurs is een voorselectie gemaakt van twaalf studenten.

Maximaal voordeel voor student én werkgever
De studenten worden middels een intake gesprek geïnformeerd over de werkwijze van Metalent. Metalent biedt betaalde opleidingen en werkbanen. Alle studenten komen in dienst bij Metalent. Zodoende biedt het project enerzijds de student continuïteit en goede begeleiding en anderzijds maximale flexibiliteit voor de werkgever, zonder de hoge loon- en wervingskosten.

HBO Maritieme Delta is een project van Metalent in samenwerking met Scheepsbouw Nederland, de Kennisalliantie en vele technische mkb-bedrijven in de maritieme sector van de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Het pilotproject is speciaal bedoeld voor maritieme mkb-bedrijven in de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Het initiatief dient als voorbeeld voor de andere deelsectoren van Topsector Water.

Meer… HBO Maritieme Delta