Holland Marine Hardware introduceert in Nederland de:

EasyRescue AIS SART(Search And Rescue Transponder)

Uitgevoerd met magnetische activatie geschikt voor inbouw in een reddingsvest.

De op AIS gebaseerde persoonlijke noodzender EasyRescue is met twee versies uitgebreid. Het betreft de EasyRescue-MA handmatige activatie en de EasyRescue-BW met automatische activatie (magneet + watercontact). Beide nieuwe modellen zijn tevens voorzien van een magnetic release (magnetische (trek) schakelaar). De BW uitvoering is tevens voorzien van een lange antenne. Deze versies zijn specifiek ontwikkeld op verzoek van de offshore industrie en de Duitse marine.

Nu eenvoudig levens redden met behulp van AIS
De EasyRescue-MA en de EasyRescue-BW zijn, net als de andere versies van de EasyRescue, een persoonlijke noodzender welke onmiddellijk de stuurman/gezagvoerder waarschuwt, wanneer een bemanningslid overboord geslagen is. De nieuwe EasyRescue-BW is een variant op de EasyRescue-Automatic (2 seconden watercontact). Beide nieuwe versies worden door een trekschakelaar geactiveerd, zodra het reddingsvest zich opblaast. De antenne wordt op dat moment uitgevouwen.

De EasyRescue is de enige IMO/BSH approved AIS Search and Rescue Transmitter en voorzien van het Wheelmark.

De noodzender zendt, nadat deze door het reddingsvest is geactiveerd, direct een AIS noodtelegram uit. Binnen een straal van minimaal 6 tot 9 mijl worden alle AIS ontvangers gealarmeerd van de MOB situatie. Het bereik is afhankelijk van de hoogte van de ontvangende antenne. Een vliegtuig op 300 meter hoog, ontvangt het EasyRescue signaal op 29 mijl (Test KNRM). De US-Coastguard deed een soortgelijke test waarbij het EasyRescue signaal opgevangen werd op meer dan 40 mijl (hoogte 800 meter).

De EasyRescue is uitgerust met de snelste GPS hardware welke op dit moment beschikbaar is. Deze GPS bepaalt binnen gemiddeld 60 tot 90 seconden (max. 120 seconden) een positie van de drenkeling. Deze positie wordt vervolgens iedere minuut, 8x iedere 2 seconden, uitgezonden. Alle schepen uitgerust met AIS weten vanaf dat moment de exacte locatie van de drenkeling. Afhankelijk van de gebruikte navigatie software (ECDIS) gaat er een alarm af en/of verschijnt een alarm boodschap op het (kaartplotter) scherm. Het grote voordeel van dit op AIS gebaseerde alarmsysteem, is dat ieder schip direct een reddingsactie op touw kan zetten. Het spreekt voor zich dat de overlevingskansen van de drenkeling mede hierdoor enorm toenemen.

Vandaag de dag bestaan er reddingsmiddelen zoals een simpele “Joon” tot geavanceerd elektronisch reddingsbakens zoals “EPIRB” of PLB. Het grote verschil met de EasyRescue is dat bij deze systemen de juiste positie van de drenkeling op het “moederschip” niet bekend worden. Dit maakt een snelle redding door het moederschip moeilijk tot onmogelijk. Daarnaast zijn er specifieke, niet gestandaardiseerde, MOB systemen. In dat geval is alleen het moederschip op de hoogte van de MOB situatie. Schepen in de directe nabijheid weten van niets.

De zojuist opgesomde nadelen worden door de EasyRescue weggenomen. De EasyRescue zendt de positiegegevens van de schipbreukeling uit op genormaliseerde VHF zendfrequenties met genormaliseerde AIS data telegrammen. Alleen de EasyRescue maakt het mogelijk dat alle schepen uitgerust met een AIS ontvanger kunnen deelnemen aan de reddingsactie.

De EasyRescue-MA kost €. 588.20 ex BTW.
De EasyRescue-BW kost €. 632.15 ex BTW.

Meer… Holland Marine Hardware