Hopperzuiger “Reimerswaal” in dok

Eind december lag “Reimerswaal” 6000 m3 Hopperzuiger voor regulier onderhoud aan de kade van Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht.

Er zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het bagger- en drooglossysteem. Op diverse plaatsen in het baggerleidingsysteem zijn nieuwe slijtplaten en schalen aangebracht. Omdat de zuigbuisinlaat aan stuurboord zijde van het schip normaal onder de waterlijn zit, is de kop van het schip zover omhoog gelift dat de inlaat boven water kwam. Voor dit laatste is het schip gelift in het schroevendok van scheepwerf Kooiman. Ondanks dat het schip niet met de volle breedte in het dok past kon de kop toch zover het dok in dat deze gelift kon worden.

De “Reimerswaal”, met lengte over alles van 130,25m en breedte (op de mal) van 22,00m is in 2012 gebouwd door Kooiman in opdracht van Reimerswaal Dredging /Den Herder.

Scheepswerf Kooiman beschikt, naast de 150m lange reparatie / afbouwkade en twee langshellingen van 110m, over twee schroevendokken van maximaal 19m breed met een hefvermogen van 1000 ton.

Meer… Scheepswerf Gebr. Kooiman