Huisman Singapore neemt nieuwe kraansimulator in gebruik

Huisman heeft onlangs een nieuwe 400mt Offshore Mastkraansimulator in gebruik genomen bij haar verkoop- en servicevestiging in Singapore. Deze kraansimulator gaat gebruikt worden voor standaard en op maat gemaakte onderwijs- en trainingsdoeleinden en voor expertonderzoek. 

De nieuwe simulator combineert alle hoofdopties die beschikbaar zijn in de Huisman kranenreeks, zoals een ‘main hoist’ en ‘auxiliary hoist’, ‘tuggers’ en een deiningscompensatiesysteem. De werkzaamheden worden gesimuleerd met behulp van negen schermen en een authentieke operatorstoel met kraanbesturing om een zo realistisch mogelijke ervaring te laten beleven. Standaard is de simulator uitgerust als 400mt Offshore Mastkraan maar dit kan op verzoek worden aangepast naar een ander Huisman kraantype.

Vierde simulator wordt gebouwd in Houston
Dit is de derde simulator die beschikbaar is voor klanten van Huisman installaties. De twee andere simulatoren, een 400mt Offshore Mastkraan en een Dual Multi Purpose boortoren, zijn beschikbaar bij de Huisman Academy in Nederland. Een vierde simulator, welke een kopie zal zijn van de simulator bij Huisman Far East Services, wordt op dit moment gebouwd bij Huisman North America Services in Rosenberg (regio Houston).