IHC D&A presenteert: 1e variabele frequentie aandrijving 690V, 1 MW

Op 27 mei 2010 onthulde Goof Hamers, president directeur van IHC Merwede, de eerste door IHC Drives & Automation ontworpen en gebouwde variabele frequentie aandrijving (VFD).

VFDs worden in allerlei industrieën toegepast om op een technisch efficiënte en energiezuinige manier de snelheid van asynchrone elektromotoren te regelen. Deze motoren worden wereldwijd zeer breed toegepast. Daarbij kunnen de vermogens bij 690V oplossingen oplopen tot 4500 kW. In de bagger- en offshore industrie zijn bekende toepassingen het met regelbare snelheid aandrijven van motoren voor (onderwater) zandpompen, cutters, lieren en voortstuwing.

De IHC Merwede VFD wordt gebouwd met gebruikmaking van power modules van Vacon Benelux. Deze worden geïntegreerd in een IHC Merwede totaalontwerp dat de behuizing, de waterkoeling, de bekabeling en de besturingselektronica en –software omvat.

Eigenschappen
De IHC Drives & Automation VFD heeft een aantal excellente en onderscheidende eigenschappen:

– Naadloze interface met de platform- en baggerautomatisering, waardoor data van de drive en de aangedreven machine door het hele schip integraal beschikbaar zijn.
– Stofdichte behuizing, de drive kan in ‘vuile’ ruimten worden geplaatst.
– Zeer prijsgunstig door geheel in scheepskoelsysteem geïntegreerd koelsysteem, en modulaire opbouw voor de gehele reeks van 0,5 – 4,5 Megawatt.
– Kan ook in warme ruimten worden geplaatst wegens kastkoeling in afgesloten compartiment.
– Integratie in het bouwproces van het schip, JIT levering van inplugbare power modules, waardoor kostbare schoonmaakoperaties vóór het in bedrijfstellen overbodig worden.

De research van IHC Drives & Automation richt zich momenteel op het verder standaardiseren van het ontwerp. Een en ander zal leiden tot nog gunstigere prijzen en vermindering van energiegebruik, waardoor de duurzaamheid in het opereren van de schepen toeneemt.

Testresultaten
De kwaliteit van het ontwerp blijkt uit het feit dat de VFD meteen na het uploaden van de software in een testopstelling een motor/generatorset op volledig koppel kon besturen, zonder enige verdere aanpassing of instelling. Met deze aandrijving heeft IHC D&A het eerste concrete resultaat verkregen van haar inspanningen op de weg van de integratie van automatiseringen en aandrijvingen aan boord van IHC Merwede schepen met het totale scheepsbouwkundige en werktuigbouwkundige ontwerp. Mede dankzij deze stap kan IHC Merwede haar naam van technology innovator blijven waarmaken.

Bron: IHC Drives & Automation, 28-05-2010;