Royal-IHC-en-Port-Authority-of-Douala-versterken-samenwerking-Foto-IHC-13-5-2020

IHC levert Easydredger voor havenbedrijf in Kameroen

Port Autonome de Douala (PAD) in Kameroen heeft high-tech equipment van Royal IHC aangeschaft om haar baggeractiviteiten verder te ondersteunen. De order bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen beide organisaties. Binnenkort wordt de huidige vloot uitgebreid met een IHC Easydredger sleephopperzuiger met een inhoud van 3.000 m3. Dit schip zal worden gebruikt om het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri te baggeren.

Foto, Royal IHC.
Royal-IHC-en-Port-Authority-of-Douala-versterken-samenwerking-Foto-IHC-13-5-2020
Foto, Royal IHC.

De IHC Easydredge voor PAD is ontworpen met voldoende ruimte om uit te breiden met verschillende opties, zodat het zich kan aanpassen aan zijn specifieke werkomgeving. De order versterkt de samenwerking tussen PAD en IHC. Naast de aanschaf van baggermaterieel, omvat de samenwerking ook een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op het ontwikkelen en versterken van de vaardigheden van de technische staf van PAD.

Dit onderstreept de door IHC ontwikkelde strategie om de capaciteit van partnerbedrijven in hun baggerprojecten te ondersteunen en te vergroten.
De betrokkenheid van IHC bij PAD’s projecten voor onderhoud en beheer zal de kosten aanzienlijk verminderen, terwijl de operationele flexibiliteit van de haven wordt verbeterd.

Om de baggeractiviteiten van PAD onafhankelijk te beheren, schafte de havenautoriteit eerder een IHC Beaver 50-cutterzuiger en een DMC-werkboot aan, beide in 2019 opgeleverd.