IHC Merwede boekt orders snijkopzuigers ter waarde van € 125 miljoen

  • binnenland

snijkopzuiger

IHC Merwede heeft onlangs orders ontvangen ter waarde van € 125 miljoen voor een breed scala aan nieuwe snijkopzuigers en bijbehorend equipment. Het betreft opdrachten voor de levering van een nieuwe custom-built snijkopzuiger en nog eens 12 units, die geleverd zullen worden door IHC Beaver Dredgers.

IHC Merwede heeft van Huta Marine Works de opdracht gekregen voor het ontwerp, de engineering en bouw van een custom-built zelfvarende snijkopzuiger. Het totaal geïnstalleerde vermogen van de 122,5 meter lange zuiger is 23.545 kW. Het schip heeft een maximale baggerdiepte van 28 meter en een snijvermogen van 3.500 kW. Huta Marine Works zal deze custom-built snijkopzuiger voornamelijk inzetten voor baggerwerkzaamheden in de Perzische Golf en de Rode Zee. Het schip is specifiek ontworpen om in dit gebied te werken.

De 12 verkochte eenheden bestaan uit 9 standaard IHC Beaver® snijkopzuigers, 2 standaard werkboten en een booster station. Het beleid van IHC Merwede is erop gericht om deze schepen uit voorraad te kunnen leveren. Op deze manier is IHC Merwede in staat om te voldoen aan de vraag van de markt naar korte levertijden. Hetgeen door deze verkopen wordt bevestigd.

IHC Merwede levert deze orders aan een gevarieerd klantenbestand van particuliere aannemers tot staatsbedrijven. De uiteindelijke bestemmingen voor de schepen beslaan vier verschillende continenten. Goof Hamers, president-directeur van IHC Merwede: “Een van onze belangrijkste doelstellingen aan het begin van 2013 was om concurrerender te zijn met een standaard lijn schepen. Veel potentiële klanten vereisen tegenwoordig een eenvoudigere en dus goedkopere propositie en we zijn blij om nu al de resultaten te zien met deze nieuwe bestellingen.”

Meer… IHC Merwede

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten