Imtech benoemd tot topwerkgever

Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) heeft van het Corporate Resource Foundation Institute (CRF) het predicaat ‘Top Employer 2012’ ontvangen. Het CRF reikt dit keurmerk jaarlijks uit aan een selectieve groep ondernemingen en non-profit organisaties op basis van een uitgebreid onderzoek naar hun beleid en bedrijfsprocessen op het gebied van Human Resources. Het predicaat bevestigt dat Imtech gezien mag worden als een solide en aantrekkelijke werkgever met een gedegen HR-beleid, een heldere HR-strategie en onderscheidende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het certificaat heeft betrekking op de volgende Imtech-divisies in Nederland: Imtech ICT, Imtech Traffic & Infra, Imtech Marine en Imtech Nederland.

Jos Graauwmans, Directeur Group Human Resources Imtech: ‘We zijn best trots op deze kwalificatie. Onze 28.600 medewerkers zijn onze belangrijkste ’asset’. Daarom wenst Imtech zich in de markt van technische dienstverlening te ontwikkelen tot ‘employer of choice’. Imtech is een mensenorganisatie met een sterk decentrale en ondernemersgerichte basis. Medewerkers maken per definitie deel uit van kleinschalige units en kunnen vanuit hun professionaliteit meer dan gemiddeld bijdragen aan het succes van de onderneming. Bovendien groeit Imtech – ook in economisch uitdagende tijden – sterk. Dit vertaalt zich in een continue zoektocht naar nieuwe medewerkers. Het predicaat ‘Top Employer 2012’ helpt daarbij.’

Gedegen, betrouwbaar onderzoek
Het CRF Institute doet al 20 jaar onderzoek naar werkgevers in 13 verschillende landen. In het Top Employers-onderzoek beoordeelt het onderzoeksinstituut alle essentiële onderdelen van het HR-management van de deelnemende organisaties. Hierbij wordt gekeken naar primaire arbeidsvoorwaarden (salaris, pensioen), secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, maar ook naar ontwikkelingsmogelijkheden en -programma’s, carrièremogelijkheden, alsmede naar de organisatiecultuur. Door objectief, op feiten gebaseerd onderzoek naar deze zaken, bepaalt het CRF of een werkgever aan de voorwaarden voldoet en zich dus kwalificeert voor het exclusieve Top Employers-keurmerk.

Het Top Employers Keurmerk is goedgekeurd door het Ministerie van Economische Zaken.

Meer… Imtech