Imtech breidt ICT-activiteiten in zuidoost Azië uit

 

Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het haar 50%-belang in de ICT-dochteronderneming F&M Asia uitbreidt tot een 100%-belang. Hiermee verwerft Imtech volledige zeggenschap over haar groeiende ICT-activiteiten in zuidoost Azië. In dit kader zal Imtech de resterende aandelen over nemen van haar partner ALK Holdings & Management. De overname wordt in contanten voldaan en draagt direct bij aan de winst per aandeel. Na overname realiseert Imtech op de ICT-markt in zuidoost Azië met ruim 70 medewerkers een omzet van circa 20 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘In het kader van haar groeistrategie 2015 ziet Imtech goede mogelijkheden voor internationale groei buiten Europa in bepaalde ICT-niches, bijvoorbeeld software-oplossingen in ‘emerging markets’. In zuidoost Azië beschikten we al over een 50%-belang in F&M Asia, een dochteronderneming van ons Duits ICT-bedrijf Fritz & Macziol (FuM). Verwerving van de volledige zeggenschap binnen deze ICT-onderneming maakt het mogelijk met volle kracht in te zetten op verdere groei van onze internationale ICT-activiteiten in vooral de Filippijnen en Singapore, waar de voor Imtech relevante ICT-markt aan een flinke opmars bezig is. Verdere geografische uitbreiding van de activiteiten wordt niet uitgesloten. Doel is een sterke ICT-positie in dit deel van de wereld tot stand te brengen.’

Imtech ICT in zuidoost Azië: sterke groei

De Filippijnen (circa 100 miljoen inwoners) en Singapore (circa 6 miljoen inwoners) behoren tot de ‘emerging markets’ van zuidoost Azië. De industriële productie ligt hier op een hoog niveau en groeit elk jaar met bijna dubbele groeicijfers. Dit reflecteert zich in een sterke groei van de ICT-investeringen. Alleen al in de Filippijnen namen deze in 2010 met 20% toe tot 11 miljard euro. In deze markt is behoefte aan state-of-the-art ICT-dienstverleners met voldoende financiële kracht, ICT-kennis en betrouwbare op de lange termijn gerichte ICT-diensten.

F&M Asia, met vestigingen in Manilla en Singapore Stad, is door het huidig management in 2006 opgericht en sindsdien elk jaar met minimaal 30% gegroeid. Het volledige management blijft ook na de aandelenverkoop aan, wat de basis vormt voor continuïteit. De onderneming acteert voornamelijk als sterke partner van IBM en is door IBM uitgeroepen als Sytem Integration and Performance Partner van IBM in de regio.

F&M Asia is gespecialiseerd in IT-infrastructuur (vooral Cloud Computing, waarbij gedeelde, configureerbare netwerken, applicaties, servers, dataopslag en additionele IT-diensten aan klanten worden aangeboden, en Virtualisatie, het optimaliseren van de IT-infrastructuur), specifieke software-oplossingen (onder andere Business Analytics, ERP en Security) en IT Services (onder meer Outsoursing en Managed Services). Een deel van de opbrengsten komt tot stand op basis van ‘offshoring’, waarbij aan Europese klanten van Imtech op afstand IT-services wordt aangeboden.

In goede samenwerking met IBM en gesteund door de Europese Imtech ICT thuisorganisatie zal F&M Asia als volledige dochteronderneming van Imtech ICT autonoom verder doorgroeien. Dit impliceert een handhaving van het huidige groei-track-record van minimaal gemiddeld 30% per jaar. Gelijktijdig wordt onderzocht of verdere groei, bijvoorbeeld door het openen van vestigingen in nabij gelegen landen of gebieden als HongKong, Maleisië, Vietnam, Indonesië of Thailand, mogelijk is. Doel is een sterke ICT-positie in dit deel van de wereld tot stand te brengen. Imtech ICT beschikt al over sterke marktposities in Europa, met name in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de UK, evenals over startposities in Frankrijk en Roemenië.

Meer… Imtech