Imtech Marine/Radio Holland verzorgt communicatie- en navigatiesystemen aan boord van tot nu toe grootste floatel

Afgelopen maand is de POSH Xanadu, het tot nu toe grootste, speciaal ontworpen ‘floatel’ (drijvende hotel) afgeleverd bij PaxOcean in Zhoushan. Als eerste in zijn soort is POSH Xanadu een met pilaren gestabiliseerd, half afzinkbaar hotelplatform in de vorm van een schip met ruimte voor 750 passagiers en bemanningsleden in 390 ruime hutten. Imtech Marine is de technologiepartner van PaxOcean in dit unieke project, via zijn Service- en Nav/Com-merk Radio Holland.

Imtech Marine heeft alle externe communicatie- en navigatieapparatuur aan boord geleverd. Een speciaal vereiste was dat de systemen moesten voldoen aan de hogere specificaties zoals gesteld in de DNV-regels maar ook aan de vereisten van eindgebruiker Petrobras. Imtech Marine en PaxOcean hebben samen aan de technische overeenkomst gewerkt om te verzekeren dat het vaartuig zou voldoen aan de vereisten en op tijd zou worden geleverd.

POSH Xanadu is een hoogwaardig en rendabel onderkomen op zee ter ondersteuning van het onderhoud, de installatie en de inbedrijfstelling van platforms en drijvende productie-eenheden, in alle zeeën en alle weersomstandigheden.

‘PaxOcean is verheugd samen te werken met Imtech voor de navigatie- en externe communicatiesystemen van Radio Holland aan boord van het unieke half afzinkbare hotelschip type 750 POB DP3 genaamd POSH Xanadu en het zusterschip POSH Arcadia,’ zegt Director of Procurement Dhr. Danny Kwek. ‘Tot nu toe heeft de PaxOcean Group met succes meer dan 500 schepen en booreilanden geleverd. We zijn ervan overtuigd dat ons succes te danken is aan de samenwerking met partners zoals Imtech, dat consequent een uitzonderlijke expertise heeft getoond en superieure producten heeft geleverd.’

Sterke relatie
Imtech Marine heeft in de afgelopen jaren een sterk partnerschap opgebouwd met PaxOcean Zhuhai en PaxOcean Zhoushan. Beide scheepswerven zijn gespecialiseerd in het bouwen van loodsschepen zoals Light Construction Vessels, Anchor Handling Tugs, Platform Supply Vessels en ASD Tugs. De bedrijven hebben samengewerkt aan ongeveer 30 van hun schepen en hebben daarvoor de navigatie- en communicatieapparatuur aan boord geleverd.

David Watts, Area Director Service Asia zegt:
‘We zijn blij dat PaxOcean en POSH Imtech Marine en Radio Holland blijven zien als vertrouwde partner voor hun vloot. De levering van de POSH Xanadu markeert de komst van een nieuw soort schepen en een verbreding van bereik en specificaties voor Imtech Marine China. We wensen PaxOcean alle succes met de POSH Xanadu en verheugen ons op een blijvende sterke relatie.’

In het 4e kwartaal van 2014 heeft Imtech Marine zich vastgelegd op twee nieuwe projecten, waaronder vijf schepen bestaande uit drie Platform Supply Vessels en twee Anchor Handling Tugs.

Meer.. Imtech Marine 

Related news

List of related news articles