Ingebruikname grootste LED- beeldscherm van Europa

Op maandag 26 augustus overhandigt Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam, het grootste LED-beeldscherm van Europa aan Jeannette Baljeu, havenwethouder van de gemeente Rotterdam. Het beeldscherm heeft een lengte van 40 meter en een hoogte van 4,5 meter en siert de stationshal van het gloednieuwe Rotterdam Centraal. De overhandiging is tevens het sein voor de ingebruikname van het scherm. Het Havenbedrijf krijgt van de gemeente tien jaar zendtijd en de regie over de programmering op het LED-scherm.

“Beelden laten de haven in zijn meest pure vorm zien. Op het ritme van de reiziger”, aldus Andre Freyssen (CCCP_TV), producer van het filmmateriaal

Toelichting
Productiebedrijf CCCP_TV en IN10 tekenen voor het filmmateriaal dat vertoond wordt op het scherm. Het gaat voornamelijk om beelden van de Rotterdamse haven. Met de beelden wil het Havenbedrijf de reizigers erop wijzen dat zij zijn aangekomen in de grootste haven van Europa. Het beeldmateriaal – zonder reclame of toelichting – moet aansluiten op de sfeer die de indrukwekkende stationshal uitstraalt en is op maat gemaakt voor de unieke omvang van het beeldscherm, Aansluitend aan de opening vindt een perstoelichting plaats waarin het creatieve team zal uitleggen wat de esthetische ideeën zijn achter dit zeer bijzonder beeldmateriaal.

Meer… Port of Rotterdam