Interview: “Voor een goede technicus is er altijd plek”

“De markt is geconditioneerd, het is vaak een kwestie van het schuiven of sturen van CV’s van detacheringsbureaus naar opdrachtgevers. Bij Bast Techniek is niet alleen kennis en kunde belangrijk maar is het zeker minstens zo belangrijk of iemand goed binnen de groep past, de ambitie van de kandidaat aansluit bij de mogelijkheden van de opdrachtgever en of de persoon leuk is.”

In de aanloop naar het Maritime & Offshore Career Event 2017 (MOCE) op 19 april spraken wij met Robert Madlener, ingenieur en consultant bij Bast Techniek, een specialist op het gebied van het detacheren van hoger technisch personeel. De werkwijze van Bast Techniek is persoonlijk met een no-nonsens mentaliteit. De consultants bij Bast Techniek zijn allemaal zelf ingenieurs met “sociale voelsprieten”, aldus Madlener. Bast Techniek is opgericht in 2010 en gevestigd in Utrecht en Rotterdam.

“Detachering is maar een woord maar het bezig zijn met mensen en hen ook helpen bij het vinden van een 1e , 2e  of zelfs 3e functie geeft mij heel veel voldoening. Als iemand een wereldbaan vindt is dat echt te gek! Als het lukt om mensen bij elkaar te brengen die goed bij elkaar passen dan is onze missie geslaagd.”

De no-nonsens mentaliteit is vrijwel direct duidelijk. “Wij van Bast Techniek kunnen direct zeggen of wij een functie wel of niet kunnen vervullen. Daar zijn wij eerlijk in. Om een voorbeeld te geven, als een bedrijf opzoek is naar iemand met alle kennis en ervaring van de wereld, zeg maar het ‘schaap met de vijf poten’, dan krijgt de klant van ons te horen dat die persoon niet te vinden is.”

Wat is op zo’n moment de oplossing voor jullie klant?
“Dan gaan wij uiteraard kijken of wij de klant daarin kunnen adviseren, maar daar moet een bedrijf ook oor naar hebben. Als de klant met ons in zee gaat, hebben wij altijd binnen twee weken een kandidaat”.

Hoe komen jullie aan goede kandidaten?
“Wij hebben heel goed contact met hogescholen, studieverenigingen en universiteiten. Met de studenten drinken wij dan ook graag een biertje mee. En veel mond tot mond reclame helpt Bast Techniek zeker om aan goede kandidaten te komen.”

Waarom zou een net afgestudeerde technicus bij jullie aan moeten kloppen?
“Zelf een baan vinden is natuurlijk net zo goed! Dan heb je ons niet nodig. Alleen, wat is nu een passende baan en een bedrijf dat bij jou past? Die zoektocht vinden veel technici lastig. Bast Techniek is goed in partijen bij elkaar brengen die goed bij elkaar passen. Omdat wij zelf ingenieurs zijn weten wij goed wat je in huis moet hebben en waar behoefte aan is. Zowel de klant als de kandidaat moet een goed gevoel erbij hebben en beiden moeten een toevoeging voor elkaar zijn. Zo’n 95% van de kandidaten waar wij een baan voor vinden worden vast aangenomen.”

Wat is de meest gevraagde maritieme functie?
“Engineer, in de breedste zin van het woord.” 

En op het gebied van duurzaamheid?
“Er worden wel degelijk mensen gezocht die kijken naar duurzaamheid, alleen de kunst is een ideaal streven ook commercieel te kunnen toepassen. Je merkt steeds meer dat bedrijven, studenten en afstudeerders daar meer mee bezig zijn.”

Merken jullie iets van de moeilijke financiële periode in de maritieme sector?
“Ontslagen komen uiteraard voor maar technische functies en engineering blijven. Vaak is de techniek het hart van een organisatie, dus daar hebben wij weinig last van. Soms is het ook ingewikkeld. Denk aan bedrijven die net een reorganisatie achter de rug hebben en waar ontslagen zijn gevallen, die zelfde bedrijven hebben vaak ook weer mensen nodig, dat kan wel eens gevoelig liggen. Het blijft nog wel even een moeilijke periode denk ik. Aan de andere kant zijn er weer veel groeimarkten op het moment zoals de scheepsbouw en de machinebouw, die gaan hartstikke goed. Ook de Ingenieursbureaus (groot of klein) zijn nu hard op zoek naar mensen.”

Jullie staan dit jaar op het Maritime & Offshore Career event (MOCE) op 19 april in het WTC in Rotterdam, naar wie zijn jullie opzoek?  
“We zijn opzoek naar mensen met 0 tot 5 jaar werkervaring. Dat zijn vaak starters maar er is ook vraag naar mensen met veel ervaring. Brede kennis en kunde is heel belangrijk. Sowieso, voor een goede technicus is er altijd plek!”