Kiel gelegd voor zusterschip Bibby WaveMaster 1 bij Damen Shipyards in Roemenië

Afgelopen vrijdag is de kiel gelegd voor het tweede 9020 WaveMaster-schip Service Operations Vessel (SOV) bij Damen Shipyards in Galati in Roemenië. Dit wordt de tweede SOV voor Bibby Marine Services binnen 1 jaar. Het nieuwe schip moet in augustus 2019 klaar zijn en het wordt een zusterschip van Bibby WaveMaster 1 die in september 2017 is opgeleverd. 

De nieuwe SOV is door Siemens Gamesa Renewable Energy en EnBW gecontracteerd voor onderhoudswerkzaamheden aan de windmolenparken Hohe See en Albatros in Duitse wateren. Beide parken zijn eigendom van EnBW en Enbridge.

Competitie voor de naam van het schip
De definitieve naam van het schip wordt bekendgemaakt na een competitie binnen Siemens Gamesa en EnBW, maar het zal nog steeds deel uitmaken van de Bibby WaveMaster-serie.

De SOV 9020 is een nieuwe klasse van speciaal gebouwde SOV’s met Walk-to-Work (W2W) -mogelijkheden, ontwikkeld door Damen in overleg met de offshore-industrie voor hernieuwbare energie. Het ontwerp is vanaf de basis een volledig nieuw concept, dat DP2-functionaliteit combineert met een nieuwe motion-compensated gangway, een innovatief rompontwerp, een revolutionaire interne lay-out en een uitgebreide reeks aanvullende innovaties die zijn ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

De Bibby WaveMaster 1 heeft onlangs haar eerste installatie voltooid in het Galloper offshore windpark en op dit moment is ze werkzaam voor de Nederlandse gassector.

Lees ook: Bibby bestelt een tweede Bibby Wavemaster bij Damen

Kielleggingsceremonie bij Damen Shipyards in Galati voor tweede Bibby Wavemaster.