Kiwa Register lanceert nieuw online aanvraagsysteem

Op dinsdag 5 juni 2012 hebben Tineke Netelenbos (voorzitter KVNR) en Paul Hesselink (algemeen directeur Kiwa) het nieuwe online aanvraagsysteem van Kiwa Register gelanceerd. Reders kunnen via dit systeem vaarbevoegdheidsbewijzen en monsterboekjes aanvragen op www.kiwaregister.nl. Naast verschillende rederijen is ook de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem door het te testen en Kiwa Register te voorzien van feedback.

Het nieuwe online aanvraagsysteem is een stap voorwaarts in de dienstverlening van Kiwa Register richting haar klanten. Zo wordt het systeem in het Nederlands en Engels aangeboden, wat voor een internationaal georiënteerde branche als de scheepvaart een must is. De Express Service is met een muisklik aan te vragen. Met de Express Service worden documenten binnen twee werkdagen uitgegeven. Verder kan er handig gebruikt gemaakt worden van documenten die bij eerdere aanvragen al ingevuld zijn. Dat scheelt per aanvraag een hoop tijd en moeite.

Aanvragers kunnen eenvoudig inloggen met behulp van DigID (voor particulieren) of eHerkenning (DigID voor bedrijven), waarmee ook andere zaken bij de overheid geregeld kunnen worden.

KVNR
De Nederlandse zeescheepvaart staat wereldwijd in hoog aanzien. Onze vloot is een van de modernste ter wereld, met uitstekend opgeleide bemanningen, een vooruitstrevend arbeidsvoorwaardenbeleid en hoge eisen aan kwaliteit, veiligheid en milieu. Nederlandse reders staan bekend om innovatie en een duurzame ontwikkeling van de zeescheepvaart. Zij werken daarom voortdurend aan de verbetering van hun prestaties en dienstverlening. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) is de belangenbehartiger van deze energieke en innovatieve bedrijfstak en vertegenwoordigt vrijwel de gehele Nederlandse zeescheepvaartsector.

Kiwa Register
Kiwa Register is sinds juni 2010 onderdeel van Kiwa. Kiwa Register is een organisatie die gespecialiseerd is in het afgeven van waardedocumenten, het registreren en verstrekken van informatie, het optimaliseren / overnemen van administratieve processen en het verrichten van facturatie activiteiten.

Kiwa Register geeft naast de waardedocumenten voor de scheepvaart, ook documenten uit voor de luchtvaart en de vervoerssector. Dat doet Kiwa Register onder mandaat van de Minister van Infrastructuur en Mileu en de Inspecteur-Generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport (onderdeel van het Ministerie Infrastructuur en Milieu).

Meer… Kiwa Register