KNRM Helpt app voor watersporters is vernieuwd

De KNRM Helpt app voor watersporters is vernieuwd met meer informatie en is gebruiksvriendelijker.  De KNRM wil graag watersporters helpen bij het goed voorbereiden van hun vaaractiviteiten. De app geeft informatie over weer, golfhoogte, getij, vaarkaarten, vaarinformatie, GPS tracking en een checklist. In geval van nood heeft de app een directe alarmeringsfunctie om hulpverleners snel in te kunnen zetten. Sinds 2015 hebben 25.000 watersporters de app al geïnstalleerd. De app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.

Op basis van de positie van de watersporter wordt actuele informatie over het weer, het getij en bijvoorbeeld de marifoonkanalen en havens in de buurt aangeboden. Daarmee probeert de KNRM de watersporter beter te ondersteunen en het aantal ongevallen op het water terug te dringen.

Hulp nodig? Gebruik de app KNRM Helpt
De KNRM komt jaarlijks 1.500 keer in actie voor alle soorten van watersport. Met de KNRM Helpt app kan in geval van nood direct gealarmeerd worden. De positie bepaalt naar welke hulpinstantie wordt gebeld, ook in het buitenland. Een noodoproep gaat naar de Kustwacht of een 112 alarmcentrale. Een assistentie verzoek voor niet-spoedeisende hulpverlening komt terecht bij de KNRM Alarmcentrale, die de melder verder helpt. Met de app kan een vaarplan worden ingesteld met een verwachte aankomsttijd. Wanneer de opgegeven tijd wordt overschreden start de app automatisch een noodprocedure met berichten aan de watersporter en aan de KNRM Alarmcentrale.

De KNRM is in 2015 met de app gestart in het preventieprogramma “Veilig uit, veilig thuis” om watersporters een hulpmiddel te bieden dat de veiligheid vergroot.

De KNRM is dag en nacht onder alle weersomstandigheden inzetbaar. De vrijwillige bemanningsleden van de reddingboten doen dat met steun van donateurs. De vrijwillige bijdragen en vrijwillige inzet maken het werk van de KNRM al bijna 200 jaar mogelijk. Een solidariteitsbegrip onder watersporters. Daarom is de app ook gratis. De enige tegenprestatie die de KNRM verlangt is zorgvuldig gebruik en eventueel een vrijwillige bijdrage.

Doneer aan de KNRM