Kotug neemt offshorebedrijf Marsol in Dubai over

Sleepvaartbedrijf Kotug heeft het offshorebedrijf Marsol International in Dubai overgenomen. Marsol is gespecialiseerd in offshore single point mooring (SPM) boeiterminals en offshore-terminals. Met de overname versterkt Kotug zijn positie in het Midden-Oosten in de offshore-industrie.

offshore single point mooring boeiterminal Foto Kotug
offshore single point mooring boeiterminal Foto Kotug
Een offshore single point mooring (SPM) boeiterminal. Foto, Kotug.

In de loop der jaren heeft het management van Marsol op 32 offshore maritieme terminals in meer dan 20 landen gewerkt. Het operationele hoofdkantoor van Marsol is gevestigd in Dubai.

Mike Young, oprichter van Marsol: “Ik ben erg blij dat de familie Marsol deel gaat uitmaken van de wereldwijde Kotug-familie. In de afgelopen 15 jaar heeft Marsol een beproefd en erkend offshore servicecenter-model en een solide staat van dienst ontwikkeld met een deskundig en ervaren team. Ik heb er vertrouwen in dat deze acquisitie de deur opent voor Marsol en zijn medewerkers om uitgebreid deel te nemen, dankzij de toegevoegde waarde van Terminal Operations and Maintenance-pakketten in Kotug’s (nieuwe) bedrijfsgebieden wereldwijd ”.

De dagelijkse leiding van Marsol komt in handen van Willem de Vries, verantwoordelijk voor het Midden-Oosten-kantoor van Kotug in Dubai.