Foto, TenneT

Maarten Abbenhuis volgt Ben Voorhorst op als COO in de Executive Board van TenneT Holding

De Raad van Commissarissen heeft Maarten Abbenhuis voorgedragen als Chief Operations Officer (COO) in de Executive Board van TenneT Holding B.V., naast COO Tim Meyerjürgens. Maarten volgt hiermee Ben Voorhorst op, die na een indrukwekkende loopbaan binnen TenneT van vijfentwintig jaar TenneT per 1 juni 2021 gaat verlaten.

Foto, TenneT
Links op de foto Maarten Abbenhuis rechts op de foto Ben Voorhorst Foto TenneT
Maarten Abbenhuis en Ben Voorhorst. Foto,TenneT.

Na een intensief wervings- en selectieproces heeft de Raad van Commissarissen Maarten Abbenhuis bij de aandeelhouder, de Nederlandse Staat, voorgedragen als statutair directeur van TenneT Holding B.V.Maarten Abbenhuis zal per 1 januari 2021 het stokje van Ben Voorhorst overnemen. Ben Voorhorst heeft deze rol als operationeel directeur van TenneT de afgelopen 14 jaar met verve vervuld.

De Raad van Commissarissen en de Executive Board zijn verheugd dat er een interne opvolger is gevonden. Maarten Abbenhuis heeft in verschillende managementfuncties jarenlang ervaring opgedaan binnen TenneT en is sterk meegegroeid met de ontwikkelingen en ambities van de organisatie om de leveringszekerheid te bewaken en de Europese energietransitie duurzaam en veilig te verwezenlijken. Maarten is op dit moment verantwoordelijk voor het ‘kloppend hart’ van TenneT, te weten de afdeling System Operations voor Nederland en Duitsland.

Ab van der Touw, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC): “TenneT heeft gedurende de 14 jaar dat Ben Voorhorst als COO werkzaam was een ongekende ontwikkeling doorgemaakt. De RvC is Ben Voorhorst uitermate erkentelijk voor zijn visionair leiderschap. Onder zijn nuchtere en bekwame leiding groeide TenneT uit tot een toonaangevende TSO in Noordwest-Europa en tot een aanjager van de energietransitie.”

Ben Voorhorst: ” Ik heb het altijd als een voorrecht en genoegen ervaren om bij TenneT te werken. Dit jaar vier ik mijn 25 jarig jubileum bij TenneT en dit leek mij een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik kijk er naar uit om na mijn vertrek mijn horizon te verbreden. Ik zal zeker actief blijven in de energiewereld. Ik ben blij met de keuze voor Maarten Abbenhuis. Maarten is slim, energiek en inspirerend. Hij is de juiste nieuwe COO om de energietransitie verder te brengen.”

Maarten Abbenhuis: “ik ben TenneT zeer dankbaar voor de kans die mij geboden wordt, niet alleen nu maar ook bij voorgaande benoemingen. De ontwikkeling van medewerkers staat echt centraal bij TenneT. Ben Voorhorst heeft zeer veel betekend voor TenneT, de energiesector en voor mij persoonlijk. De komende jaren mag ik verder bouwen aan het energiesysteem van de toekomst waar Ben Voorhorst met zijn vijfentwintig jaar toewijding, kennis en ambitie een belangrijke fundament voor heeft gelegd. Ik kijk terug op een geweldige samenwerking en zal alles in het werk stellen om als opvolger van Ben de groei van TenneT verder vorm te geven. “